Loading...

Kbely potvrdily roli favorita a v úvodním jarním kole zvítezily o tři branky

Jako první tým tabulky jsme přijeli odehrát první jarní kolo na hřiště Motorletu, kde jsme se na umělé trávě utkali s týmem 1999 Praha. I přesto, že jsme byli jasným favoritem, jelikož jsme do utkání vstupovali z první příčky, byl zápas velmi vyrovnaný a na svou stranu jsme ho definitivně strhli až v posledních pěti minutách. Domácí tým odehrál velmi slušný zápas a ukázal bojovného ducha a to hlavně proto, že s prvním týmem tabulky držel krok i přesto, že hrál skoro hodinu o jednoho hráče v poli méně.

Jedenáctý tým tabulky držel od začátku utkání s favoritem krok a předváděl pěkný výkon. Po půl hodině hry však došlo k vyloučení domácího Michala Suchánka, což se domácím vůbec nelíbilo a zbytek hry museli hrát o jednoho hráče v poli méně.

Ve 38. minutě došlo k otevření skóre. Martin Elysberg, který se stal v zimě naším kmenovým hráčem poté, co byl odkoupen z divizní Libiše vzal míč ve středu hřiště, skvěle si narazil s Jakubem Panýrkem a utaženou střelou na zadní tyč překonal jinak skvěle chytajícího Marka Němce v bráně. Ten byl jedním z nejlepších hráčů v domácím dresu, což předvedl například při jednom z našich brejků, kdy parádním zákrokem zabránil téměř jasnému gólu.

Do druhé půle nastoupila naše nová posila Lukáš Kühnel a čekalo se, že s výhodou jednoho hráče v poli budeme dominovat a přidáme další branky. Bojovný týmový výkon týmu 1999 Praha a skvěle chytající Němec však zapříčinili, že jsme se museli bát o vítězství do posledních minut. Obrovskou šanci ve druhé poločase neproměnil Meška a když už se domácí téměř radovali z vyrovnání, střelu Martina Podzemského zastavila tyč. 

V závěru se domácí hnali za vyrovnáním a v obraně nechali pár okýnek. Toho v 86. minutě využil Michal Šrůtek, který gólem zakončil rychlý protiútok. Domácí, kteří už neměli co ztratit vrhli vše do útoku, avšak střelou na zadní tyč zvýšil v 87. minutě na 3:0 Tomáš Panýrek. 

Utkání bylo vyrovnané a především velmi srdnatý týmový výkon týmu 1999 Praha a skvěle chytající Němec zapříčinil, že domácí i o jednoho hráče v poli méně drželi s favoritem krok do posledních minut.

Martin Haniak – trenér:  Jsme rádi za 3 body. Bohužel proti týmu 1999 Praha se nám dlouhodobě nedaří hrát naši hru a pokaždé je to spíše boj. Tomu dopomohla i umělá tráva na Motorletu. Věděli jsme, že nás nečeká lehké utkání a je vidět, že to byl náš první zápas. Věříme, že se zápas od zápasu budeme herně zvedat. Dnes se mi líbil výkon všech, ale vypíchl bych Martina Elysberga, který vstřelil důležitý první gól, odehrál zápas v plném nasazení a snažil se rozjíždět útočné akce dobrým postavením a rychlou hrou nahoru. V dresu domácích se mi velmi líbil výkon brankáře Marka Němce, který zneškodnil řadu našich brejků.

Autor článku: redakce www.fotbalunas.cz