Loading...

Bitva podzimu je naše! Stav jsme otočili až v samotném závěru

Kbeláci zavítali na Přední Kopaninu, kde se utkali v přímém souboji o první místo. Bez brankáře, zraněných opor a přesto černobílí dotáhli utkání do vítězného konce pomocí dvou branek Lamina Damphy.

Do zápasu podzimu jsme vstoupili bez zraněného Jakuba Panýrka, Patrika Zolotuchina a Pelsona Pfavayiho. Nepříjemnou situaci jsme museli řešit i před samotným utkáním, kdy jediného zdravého brankáře Jakuba Moučku v den utkání skolila viróza a do branky se musel postavit obránce Jan Kohlbeck.

Utkání se hrálo na těžkém terénu, tudíž oba týmy se snažily hrát bez rizika. Bojovalo se o každý metr hřiště, ale k vidění byly i pěkné kombinace, šance, tudíž diváci se určitě nenudili. V průběhu prvního poločasu hrozila obě mužstva. Své šance si připsal Lamin Dampha, Filip Odvárka nebo Tomáš Panýrek, ale ani jedna šance za zády brankáře neskončila. Více nebezpečnější šance si ale připsal soupeř, kdy dvakrát těsně minul naši branku a jednou musel předvést skvělý zákrok Jan Kohlbeck.

Do druhého poločasu vstoupil aktivněji soupeř a do 60. minuty nás držela naše obrana nebo výborně chytající Jan Kohlbeck. V 74. minutě šel soupeř do vedení, kdy si centr z pravé strany hřiště nešťastně do vlastní sítě vstřelil Petr Dobrovolný.

Obdržená branka černobílí více nakopla a o pár minut později Martin Elysberg našel přesným míčem hlavu Lamina Damphy, který do protipohybu brankáře vstřelil vyrovnávací branku! O pár minut později mohl gambijský útočník dokonat obrat, ale jeho střela těsně minula pravou tyč domácí branky.

Mladý útočník, který nás v létě posílil z pražské Dukly se druhého gólu dočkal v 89. minutě. Jan Kohlbeck sebral ze vzduchu centr domácích, ihned založil výhozem akci na unikajícího Petra Dobrovolného, který přesným míčem našel Lamina Damphu a ten se již nemýlil – 1:2! Stadion propukl radostí.

Závěr utkání ještě patřil Přední Kopanině, která si vytvořila závěrečný tlak, ale více se již neodehrálo, rozhodčí ukončil utkání a my jsme slavili skvělý obrat a návrat na první příčku.

Utkání si určitě užil i velký počet kbelských fanoušků, kteří nás přijeli podpořit v hojném počtu, byla to černobílá invaze, jak se sluší a patří!

Komentář Martina Elysberga:

Hře nepomohl stav hřiště. Byl to souborový zápas a šance byly na obou stranách, nás podržel Kolby, který zaskakoval v bráně z pozice obránce a předvedl parádní výkon. Na konci zápasu jsme ukázali větší srdíčko a dvěmi brankami jsme dokázali stav utkání otočit!

Komentář Petra Dobrovolného:

První poločas jsme hráli na jistotu a nechtěli jsme hrát na riziko. Už jenom kvůli těžkému terénu. Do druhého poločasu nastoupil soupeř aktivněji a po dvaceti minutách jsem si vstřelil vlastní branku. Chvíli na to se celý tým semknul a začal bojovat na 110%. Neskutečná bojovnost a týmovost, přesně tak to má být!

Poslední podzimní utkání odehrajeme v neděli v Satalicích, kdy od 15:30 vyzveme Zlíchov. Přijďte kbelským fotbalistům poděkovat za skvělou podzimní část!