Loading...

Představme si našeho zatím jediného přemožitele a našeho zítřejšího soupeře – FK Řeporyje

Zítra odehrajeme utkání v Řeporyjích, kde se utkáme s celkem, který nás v této sezóně zatím jako jediný porazil. Pojďme si přiblížit jeho historii, ale i vzájemná utkání.

Do roku 1928 hráli řeporyjiští fotbalisté pouze přátelská utkání. Roku 1923 došlo dokonce ke krátkodobému rozpadu a zastavení činnosti. K oficiálnímu založení a zaregistrování fotbalového klubu Sparta Řeporyje došlo v září roku 1928, kdy začínali v V. třídě.

V roce 1965 začínají přípravné práce na výstavbě nového stadionu u tratě, aby v roce 1968 přešel fotbalový oddíl do míst, kde působí dodnes. V roce 1971 se začíná na hřišti budovat tribuna, která se později stane základem pro dnešní restauraci. V roce 1974 se po letech účinkování ve II. a III. třídě okresních soutěží podaří postup do I.B třídy. Nastává výkonnostní vzestup řeporyjské kopané. Od této doby A mužstvo nižší soutěž nikdy nehrálo.

V roce 1978 postoupilo mužstvo do I.A třídy, poprvé ve své historii, ale po ročním působení se vrátilo zpět do I.B třídy. Zde hrálo až do roku 1985, kdy opět postoupilo do I.A třídy, aby hned v následujícím roce poprvé v historii postoupilo do pražského přeboru. Radost z postupu však trvala pouze jednu sezónu, neboť mužstvo se po dramatickém boji o záchranu vrátilo do 1.A třídy.

V naší minulé, premiérové sezóně v I.A třídě jsme Řeporyje porazili dvakrát. Nejprve na podzim jsme soupeře porazili 3:1 po dvou brankách Petra Dobrovolného a jednoho zásahu Jakuba Panýrka. Na jaře, na hřišti Řeporyjí, jsme opět zvítězili tentokrát výsledkem 2:4. Dvěma brankami k výhře pomohl Jakub Panýrek, jednou se trefil Tomáš Panýrek a Vojtěch Češka. V letošní sezóně jsme s Řeporyjemi zaznamenali jedinou porážku v této sezóně, kdy jsme našemu dnešnímu soupeři podlehli 0:2.

Jedinou negativní tečku v této sezóně můžeme v sobotu odčinit, kdy se na hřišti Řeporyjí utkáme od 17:00.