Loading...

Představme si Zlíchov, našeho zítřejšího soupeře. Vydrží naše pozitivní bilance i nadále?

Zlíchov byl založen v roce 1914. Původní hřiště si fotbalisté vybudovali v lokalitě mezi Zlíchovským kostelíkem a nábřežím Vltavy, v místě dnešní výpadové silnice na Strakonice. Tato silnice se zde po druhé světové válce začala budovat a z tohoto důvodu bylo původní hřiště zrušeno, a to bez jakékoliv náhrady. Před hrozícím zánikem klubu přišla pomoc od zlíchovských občanů, kteří vlastnili pozemky v lokalitě dnešního fotbalového hřiště a kteří tyto pozemky klubu darovaly.

V roce 1994 klub začíná rozkvétat, což bylo způsobeno příchodem dlouholetého partnera, společnosti Gordic. Fotbalový klub v roce 1998 mění svůj název na SK GORDIC Zlíchov. V roce 1998 dochází k zahájení spolupráce s SK Hlubočepy a Zlíchov se postupně, jak na úrovni mužů, tak i na úrovni mládeže, začíná ubírat mezi pražskou fotbalovou elitu. Kluby se následně spojí i po sportovní stránce a mění i název na SK Gordic Hlubočepy – Zlíchov.

Poté se začínají problémy mezi funkcionáři. Obměna části vedení, ani výkony A-týmu a prezentace mládeže nepomáhají. V roce 2004 dochází k rozluce a od podzimu jsou nuceni hrát své zápasy na Císařské louce, neboť areál na Zlíchově nevyhovoval tehdejším předpisům. Odlehlost této lokality vedl k úpadku mládežnických týmů. Začíná tak špatný scénář zlíchovského fotbalu. V dalších sezónách již všechny týmy klubu bojovaly o přežití a vše vyvrcholilo v roce 2006 pádem do 1. B třídy.

Následně vedení zkusilo převést klub do Kačerova, kde Zlíchov jednu sezónu působil, ale díky absolutnímu nezájmu některých členů výboru dochází k faktické likvidaci i zbytku mládeže a úpadku klubu. Vše vyvrcholí v roce 2006, kdy i přes možnost sloučení s Kačerovem stále existují nadšenci, kteří chtějí samostatný klub. Zvolí se nový výbor, který vezme otěže do svých rukou a odmítne sloučení. Odchodem společnosti Gordic se v roce 2007 měni název na ten současný a začala nová éra fotbalu na Zlíchově. 

Klub se postupně začal osmělovat, vrátil se do 1.A třídy a přitáhl i mládež včetně žen, které hrají třetí ligu.

Vzájemné zápasy

V prvním vzájemném utkání jsme v minulé sezóně Zlíchov porazili v Satalicích 2:0 po dvou brankách Jakuba Panýrka. Tato výhra nám dopomohla k udržení pátého místa v soutěžní tabulce do jara. V následné jarní odvetě jsme na Zlíchově remizovali 2:2, kdy opět dvě branky vstřelil Jakub Panýrek.

V letošní sezóně jsme na Zlíchov narazili opět na konci podzimní části a znovu v Satalicích. Do vedení nás dostal ve formě hrající Lamin Dampha už v sedmé minutě utkání, o osm minut později srovnal hostující Halbich, ale do opětovného vedení nás dostala vlastní branka Vošty. Hektickou půlhodinu zakončil hostující Chochola, který srovnal stav na 2:2 ve třicáté minutě. Vyrovnaný druhý poločas přetavil v naší výhru Jakub Panýrek, který nás střelou na zadní tyč poslal do vedení v 90. minutě a potvrdil tak, že Zlíchov je jeho oblíbený soupeř. Vstřelil jim totiž ve třech zápasech pět branek.