Loading...

Jsme MISTŘI po fantastickém obratu

V dramatickém 29. kole 1. A třídy jsme se utkali s B týmem Přední Kopaniny a po strhujícím průběhu zvítězili 4:2. Tímto vítězstvím jsme si zajistili postup do pražského přeboru, což je pro klub největší úspěch v novodobé historii.

Utkání začalo pod mrakem, a to nejen doslova. Krátce před výkopem se nad hřištěm přehnala bouřka, která způsobila, že rozhodčí museli zvažovat, zda zápas na částečně zaplaveném hřišti vůbec odehrají. Nakonec se však hrálo, a fanoušci, kteří nás přišli podpořit, toho rozhodně nelitovali. I přes nepříznivé počasí hlasatel zahlásil počet 320 diváků, což jen dokazuje skutečnost, že v obci se fotbalem žije!

Přední Kopanina vstoupila do utkání lépe. Již v 19. minutě se prosadil Václav Kočí a o čtyři minuty později zvýšil Sebastian Razetto na 2:0. Hosté hráli rychlý, kombinační fotbal a jejich intenzivní hra dělala domácím problémy. My jsme měli potíže s celoplošným pohybem a důrazem v obraně.

Do druhé poloviny zápasu však Spartak Kbely vstoupil s novou energií. Trenér Martin Haniak během přestávky své svěřence výrazně povzbudil a nabudil. Jeho slova padla na úrodnou půdu a domácí hráči se pustili do soupeře s vervou.

Ve 47. minutě přišel první zlom, když Tomáš Panýrek snížil na 1:2 po krásné akci po ose Malík – Panýrek. Tento gól byl pro Kbely signálem k útoku. Následně se do role hrdiny zápasu dostal Patrik Zolotuchin, který v 59. minutě vyrovnal střelou z vápna a v 76. minutě dostal Kbely do vedení po vybojovaném míči u zadní lajny a střele na zadní tyč.

Veškeré naděje Přední Kopaniny na zvrat zničil v 84. minutě Jakub Panýrek, který zvýšil na 4:2 po skvělé individuální akci středem hřiště. Euforie domácích fanoušků byla nezměrná a po závěrečném hvizdu vběhli na hřiště, aby s hráči oslavili postup do pražského přeboru.

Tímto vítězstvím jsme stvrdili své první místo v tabulce a zajistili si postup do pražského přeboru, tento úspěch je velkou motivací do dalších zápasů. Před námi je ještě utkání na Zlichově a závěrečný sobotní domácí zápas se Zbraslaví, kterým ukončíme sezónu ve velkém stylu.

„Před hráči smekám a našim fandům a podporovatelům moc děkuji a se Zbraslaví ještě tuto parádní sezónu ve velkém počtu spolu oslavíme,“ řekl po zápase trenér Kbel Martin Haniak.

Autor: Redakce, www.fotbalunas.cz