Loading...

Pojďme si představit dnešního soupeře, Přední Kopaninu

A-tým včera postoupil do divize, B-týmu patří čtvrtá příčka v 1.A třídě. Pojďme se společně podívat do historie našeho dnešního soupeře, se kterým se utkáme dnes od 17:00.

Fotbalový klub v Přední Kopanině byl založen v roce 1934. Od svého založení sdružoval všechny nadšené přívržence fotbalu v obci Přední Kopanina, která leží na samém okraji Prahy 6, hned v sousedství mezinárodního letiště v Praze Ruzyni. 

Do fotbalového podvědomí široké veřejnosti klub začal stále více vstupovat od počátku 80. let minulého století, kdy se posouval v žebříčku soutěží stále více vzhůru až se postupně zabydlel v nejvyšší pražské soutěži, městském přeboru. 

Dvakrát fotbalisté z Přední Kopaniny nahlédli i do mezioblastní soutěže, divize, když podruhé to bylo pod názvem ČZU Praha, který Přední Kopanina používala od zimy 1996 až do léta 2001.

Díky své dlouholeté úspěšné činnosti se FC Přední Kopanina stala jedním z klubových lídrů regionu Prahy 6 a váženým klubem nejen na úrovni pražské – a to nejen po stránce sportovní, ale i společenské. 

Momentálně oba mužské kluby hrají špičku svých soutěží. B-tým, se kterým se dnes utkáme, je v tabulce na čtvrté příčce. A-tým působí v soutěži o patro výše, tedy v pražském přeboru, ve které zatím vede tabulku a bojuje o postup do divize. K vytouženému cíli stačí zvítězit v následujícím kole se Zličínem. 

V rámci podzimního střetnutí na hřišti soupeře jsme se utkali jako hlavní konkurenti o první místo v tabulce. Na utkání jsme jeli značně oslabení. Čeněk Skoč musel naskočit na stoperu, chyběl Patrik Zolotuchin, Jakub Panýrek, Jan Leibl, Pelson Pfavayi a řada dalších opor včetně brankářů. Do branky si tak musel stoupnout obránce Jan Kohlbeck. Heroickým výkonem jsme v závěru utkání dokázali stav zápasu otočit a díky dvoum brankám Lamina Damphy i šlágr podzimu zvítězit 1:2.