Loading...

Divize či trenér František Plánička, pojďme si představit Modřany, našeho zítřejšího soupeře

V sobotu nás čeká utkání v Modřanech. Proti šestému týmu soutěže budeme chtít zopakovat podzimní výhru. Pojďme si již tradičně představit našeho soupeře, vzájemná utkání a na koho bychom si měli dát pozor?

Kopaná v Modřanech vznikla díky nadšencům, kteří od roku 1900 hráli na ladem ležících pastvinách na Cholupickém vrchu či na loukách V Lipinách. V roce 1914 byl založen Sportovní kroužek fotbalový a v roce 1919 Sportovní kroužek Modřany požádal obecní zastupitelstvo o zapůjčení pozemku za Kopkánem na fotbalové hřiště

V roce 1921 až 1932 byl pronajat Sportovnímu klubu Modřany potřebný pozemek na prostorech později postavené Školy T.G. Masaryka, ale poté se zde otevřela obecní pískovna a v roce 1932 se SK přestěhoval na své třetí a dnešní hřiště U cukrovaru.

V letech 1927 až 1931 SK hrál za Federální dělnickou tělovýchovu Rudá hvězda. Ve 30. tých letech byl založen fotbalový klub Viktorie, který do roku 1932 hrál na hřištích soupeřů, než si zařídil vlastní hřiště. V roce 1955 dochází k reorganizaci. Začaly vznikat fotbalové oddíly u všech větších modřanských závodů a rozdrobená kopaná v Modřanech živořila. Na jaře roku 1955 dochází ke sjednocení kopané pod názvem Slavoj Modřany pod trenérem Františkem Pláničkou. V roce 1966 postoupily Modřany do krajského přeboru a hned o dva roky později se podařil postup do divize, kde dokonce bojovali o postup do třetí ligy.

Nyní Modřany hrají 1.A třídu a utkali jsme se s nimi hned několikrát za poslední dva roky. Poprvé jsme jako domácí v Satalicích hosty porazili 2:0 po dvou brankách Jakuba Panýrka, další vzájemné střetnutí přišlo v rámci zimní přestávky, kdy jsme Modřany na jejich hřišti porazili 5:3. Třetí utkání jsme podlehli v soutěžním utkání na jejich hřišti 1:2 a v posledním utkání jsme opět v Satalicích zvítězili 2:0.

Momentálně jsou Modřany na šestém místě, ale za poslední dvě utkání vstřelili dohromady 15 branek. Nejdříve porazili na svém hřišti Uhelné sklady 6:2 a následně zvítězili v Bohnicích poměrem 1:9.

Na koho si dát pozor?

Luboš Martinák – 30-letý fotbalista je nejlepším střelcem Modřan, kdy ve 22 odehraných utkáních vstřelil 16 branek, 10 z nich v jarní části.

David Král – Zkušený záložník má za sebou angažmá v Táborsku a své zkušenosti úročí i v Modřanech. Patří mezi základní kameny kádru a tuto sezónu je i produktivní, kdy v 17 utkáních vstřelil 10 branek.