Loading...

O postup s Raptors, týmem spolupracující s Leeds United

V neděli nás čeká utkání roku! Během zítra můžeme oslavit na domácí půdě titul a postup do přeboru. To vše proti druhému celku soutěže, Raptors. Pojďme si již tradičně představit našeho soupeře, vzájemná utkání a na koho bychom si měli dát pozor?

Nyní jsme po úspěšné sezoně krůček od svého cíle, avšak hosté budou bojovat do závěrečného hvizdu a pokusí se slavnosti ještě odložit. Pro Raptors totiž také jde o velmi důležité klání v boji o postup. Momentálně mají na třetí Aritmu náskok čtyř bodů a před sebou ještě poměrně náročný program. V případě porážky by se tedy stíhající rezerva Aritmy mohla přiblížit na rozdíl jednoho bodu. My máme za celou sezonu ve 25 zápasech 20 výher; prohráli jsme pouze jedinkrát, a to v říjnu doma proti Řeporyjím. Z možných 75 bodů jsme nasbírali 64. Raptors se během jara vypracovali na druhou pozici díky devíti vítězstvím a jedné remíze; v druhé polovině ročníku tedy ztratily pouze dva body.

,,Raptoři‘‘ jsou dítětem podnikatele a náruživého fotbalového fanouška Daze Mosse, který si všiml, že v metropoli je mnoho cizinců, kteří by rádi navázali na své předcházející fotbalové zkušenosti, ale brání jim v tom například jazyková bariéra. 

Když prezident Daz Moss zakládal Prague Raptors, cíl byl udělat klub jinak. Musí vítat cizince, ale i místní hráče. Rozmanitost je jednou z nejdůležitějších hodnot Prague Raptors – má to být klub pro všechny, české hráče nevyjímaje. Podobně chtějí, aby se každý cítil vítán, a jako takový se klub připojil k síti FARE – organizaci, která se zaměřuje na inkluzivitu ve fotbale – bez ohledu na rasu, sexuální orientaci nebo přesvědčení člověka.

Prague Raptors mají vysoké ambice, chtěji vybudovat komunitní fotbalový klub a ne se stát jen amatérským fotbalovým klubem. K tomu jim pomáhá výrazná podpora partnerů, fanoušků, hráčů a zaměstnanců. Mezi významnými partnery klubu patří Leeds United, který minulou sezónu hrál nejslavnější soutěž světa, anglickou Premier League a letos Leeds skončil třetí v druhé anglické lize a přes Play-off se snaží vrátit zpět. V rámci spolupráce s komunitním vzdělávacím centrem v Leedsu se pořádají školení pro trenéry, vzdělávání hráčů či akce zaštitěné slavnou akademií. 

Foto: Leeds United FC

Prague Raptors naší zemi úspěšně reprezentují i na mezinárodní úrovni, kdy v rámci Fenix Trophy, evropského poháru pro amatérské celky, postoupili z prvního místa ve skupině. Nechali za sebou finskou Gillu FC a rumunskou Venus Bukurešť. V rámci finálového turnaje v Itálii porazili na penalty Enfield Town FC a následně prohráli 4:0 s United of Manchester. 

Prague Raptors nám letos dýchají na záda, kdy momentálně okupoují druhou příčku. V podzimním utkání jsme na hřišti soupeře remizovali 1:1, kdy krásným lobem z poloviny hřiště srovnával Jakub Panýrek. V posledním utkání Prague Raptors zvítězili v Bohnicích 3:1, kdy poslední dvě branky vstřelili v samotném závěru utkání. 

Na koho si dát pozor?

Michael Richard James Houdek – Zimní posila Prague Raptors, která má za sebou už 12 branek. Bývalý hráč Sokolu Hostouň nebo Aritmy Praha se narodil v Austrálii, ale jeho předky najdeme v České republice. Za sebou má působení i v dorostech Sheffieldu United a Borussie Mönchlendladbach.

Andrea Rizzi – Italský útočník už vstřelil ve 23 zápasech 17 branek a jeho fotbalový životopis je také bohatý. Ještě nedávno totiž nosil dres slavného Interu Milán.