Loading...

Výhru Kbel v Řeporyjích zařídili bratří Panýrkové

V rámci šlágru kola jsme se střetli s dosud na jaře neporaženými Řeporyjemi, kam jsme přijeli rovněž jako neporažený tým jarní části. My máme navíc šňůru neporazitelnosti mnohem delší a poslední prohra se datuje k podzimu, kdy to byly právě Řeporyje, které nás dokázaly porazit výsledkem 2:0. Před skvělou návštěvou se očekával parádní fotbal a domácí doufali, že naší sérii znovu utnou. To se však bohužel po dvou zásazích bratří Panýrků nestalo a Řeporyje poprvé na jaře nepřipsaly ani bod. My jsme udělali další důležitý krok do přeboru, kdy pro jeho zajištění nám stačí v příštím kole porazit druhé Raptors.

Řeporyje věděly, že si musí dát pozor zejména na bratry Panýrky, kteří se pravidelně prosazují téměř v každém utkání, ale ve 22. minutě přišel z levé strany hřiště přetažený centr Tomáše Pokorného, který proletěl celým pokutovým územím Řeporyjí. Petr Matyáš mohl míč pustit do zámezí, ale rozhodl se, že ho odkopne a bohužel svým odkopem pouze přisvítil a tak nešťastně, že se jeho odkop snesl do malého vápna přímo na hlavu Tomáš Panýrka, který se z bezprostřední blízkosti nemýlil.

Řeporyje šly do druhé půle s vědomím, že umí otáčet zápasy, což na jaře několikrát předvedly. Bohužel tři minuty po začátku druhého poločasu po levé straně utekl Jakub Panýrek a levačkou krásně přeloboval bezmocného Filipa Veselého v brance. Řeporyje v utkání své šance nevyužily a Adam Malík si tak připsal další čisté konto, když jsme porazili Řeporyje 2:0.

Trenér Haniak po utkání: ,,Ve včerejším zápase v Řeporyjích jsme očekávali od domácích velkou aktivitu a snahu pokusit se opakovat podzimní výhru ve Kbelích. Byli jsme připraveni od začátku hrát soustředěně a důsledně dozadu a využít každou příležitost ke hře nahoru. U této hry jsme se snažili zůstat i po nuceném střídání Pokorného za Zolotuchina. Věřím, že bude Patrik brzy fit. K prvnímu gólu Tomáše Panýrka nám částečně dopomohli domácí špatným odkopem a Tomášovým dohráním této situace téměř na brankové lajně. 0-1 a hodně důležitý moment zápasu. Do konce první půle se stav nezměnil. Hned na začátku 2. půle vyšla rychlá akce dopředu a šikovnost Kuby Panýrka znamenala vedení 2-0. Kluci zápas poctivě uhráli dozadu, vpředu jsme ovšem spálili 2-3 výrazné šance, i tak jsme zápas dohráli velmi aktivně, a i když si soupeř vypracoval pár standardních situací, jednou zachraňoval Kosina, skóre 0-2 pro nás již zůstalo. Všem hráčům a lidem kolem týmu a fandům patří dík a teď se začneme připravovat na další důležitý zápas s dobře hrajícími Raptors.“

Pelson Pfavayi po utkání: ,,Soupeř hrál vysoko a to vytvářelo hodně prostoru pro náběhy Jakuba a Lamina. My jsme toho správně využívali a vytvořili si takto hodně příležitostí. Solidně utkání odehrál i náš střed, kdy hlavně Kühny sbíral hodně míčů. Nyní se plně soustředímě na další důležité utkání proti druhému Prague Raptors. Doufám, že budeme úspěšný a splníme si všichni náš sen.“

JEDNA VÝHRA OD POSTUPU

Kbeláci, piště si do kalendáře, budeme Vás opravdu potřebovat! V neděli od 17:00 vyzveme druhý tým tabulky Prague Raptors, se kterým se utkáme v přímém souboji o prvenství v tabulce. V případě vítězství oslavíme postup do Pražského přeboru.

Doražte dříve! Od 16:00 bude otevřena fanouškovská fanzóna, kdy si zejména děti mohou zahrát dovedností soutěže o ceny, nechat si namalovat naší trikoloru na obličej či využít dalších atrakcí. V neděli všichni na Stadion Václava Sajfrta!

V rámci nedělního utkání probíhá akce Vem mámu na fotbal. Každá maminka, která zavítá na nedělní utkání bude u vstupu obdarovaná a zároveň běží akce pro děti, které mohou nakreslit hráče A-týmu a jejich výtvory budou prezentovány v rámci předzápasového magazínu a na sociálních sítích v průběhu utkání. Vaše výtvory ještě můžete zasílat do středy 15.5. do zpráv našich sociálních sítí.

Autor: www.fotbalunas.cz, Redakce