Loading...

Ve šlágru 25. kola porážíme Radotín

Nejočekávanější utkání 25. kola se odehrálo ve Kbelích, které jsme před téměř třemi stovkami diváků přivítali Radotín. Ten na jaře předvádí pěkný fotbal a zejména útočníkům Bužíkovi a Doleželovi se daří. V tomto zápase jsme je však dokázali uhlídali, nedovolili jim vstřelit ani jeden gól a když se za nás prosadili bratři Panýrkové a jednou Lamin Dampha, tak jsme zvítězili 3:0 a upevnili si prvenství na čele tabulky.

Radotín k nám přijížděl s úmyslem přerušit dlouhotrvající šňůru neporazitelnosti, což se mu sice podařilo výkonem, ale nikoliv výsledkem. Celý zápas vypadal víceméně jednoznačně tak, že Radotín byl více na míči, hrál více fotbal, snažil se více kombinovat a my jsme měli vysokou kvalitu v útoku, kterou jsme dokázali využít. Prvních 15 minut oťukávání skončilo pokutovým kopem, který rozhodčí nařídil s tím, že se strhla obrovská vlna protestů ze strany Radotína. To znamenalo 3 žluté karty pro hráče Radotína. Tu jsme proměnili a tím získali domácí jistotu a nikam se nehnali a pečlivě bránili. Radotín si přesto dokázal vytvořit několik šancí. Po krásném centru Bureše Bužík hlavičkoval o zem a Adam Malík to u tyče zachraňoval a dorážku dokázal vyrazit obránce Jan Leibl. Vzápětí 2 gólové střely během 10 minut dokázali zblokovat obránci na hranici malého vápna nebo brankové čáry. Následně jsme podnikli rychlý brejk, který zakončil Lamin Dampha krásnou rybičkou a zvýšil na 2:0. 

Po poločasové přestávce se hosté pokusili utkání zdramatizovat a opět se dostali do tlaku, který vyvrcholil šancí Bužíka, který dostal krásný míč na penaltu, ale branku překopl. Poté přišla studená přeháňka spolu s kroupy, které trošku narušily utkání, ale hrálo se dál a my jsme potvrdili vítězství nečekanou střelou z vápna. Po evidentní chybě brankáře Müllera jsme po brance Jakuba Panýrka zvýšili na 3:0.

Trenér Martin Haniak po utkání: ,,Ve druhém domácím zápase po sobě jsme s očekáváním přivítali ambiciozní tým Radotína se zajímavými posilami ze zimního přestupového období. Soupeř odehrál na jaře řadu utkání vítězně a výsledky se spoustou vstřelených gólů. Od začátku se potvrdilo velké nasazení a tempo ze strany soupeře, hra byla vyrovnaná. Velkou šanci nejprve spálil Lamin Dampha a při další akci byl ve vápně faulován Kuba Panýrek a Tomáš Panýrek z penalty otevřel skóre. Nadále se hrál rychlý, důrazný fotbal, Radotín si vytvářel vysokými míči optickou převahu, zahrával podle mě až moc standartek, z kterých si vytvořili jednu obrovskou šanci, kterou zablokoval pohotový Jan Leibl, zbytek byl nepřesný nebo pochytal Malík. Druhý gól početný tábor kbelských fanoušků určitě nadchl, když před pauzou odcentroval Patrik Zolotuchin a našel Lamina Damphu, který krásnou rybičkou zvýšil na 2-0. Začátek druhé půle se nesl ve velké snaze Radotína vstřelit kontaktní gól, ale průtrž, která se nad stadiónem přehnala, hru obou týmů dost ztížila. Nakonec se nám podařilo vystihnout nepřesnou přihrávku obránce Radotína a po rychlé akci středem zakončil přesně střelou z vápna Kuba Panýrek. Konec zápasu přinesl ještě příležitost Čendy Skoče a pár nepřesných střel obou týmů. Zápas byl určitě rušný, Radotín sehrál zápas s velkou chutí a touhou uspět. My jsme samozřejmě z výhry nadšeni, stejně tak jako z perfektního povzbuzování fanoušků, kterých se opět sešlo téměř 300. Klukům z Radotína přeji úspěchy v dalších zápasech a my se už začneme připravovat na další těžký zápas na půdě týmu z Řeporyjí. Všem fandům opět velký dík a zveme je na sobotní utkání v Řeporyjích.

Další utkání odehrajeme v sobotu 11.5. od 17:00 na hřišti Řeporyjí a následně Vás chceme pozvat na velmi důležité utkání s Prague Raptors, které už může rozhodnout o našem postupu do pražského přeboru. Utkání se hraje v neděli 19.5. od 17:00. Připravujeme pro Vás opět bohatý program, který bude doplněn o řadu novinek.

Autor: fotbalunas.cz, Redakce