Loading...

Poprvé na jaře jsme ztratili, ve šlágru kola remizovali s Uhelnými Sklady 1:1

Asi nejzajímavější sobotní utkání 23. kola se odehrálo na hřišti čtvrtého celku tabulky Uhelných Skladů, které přivítaly první Spartak Kbely. První poločas vyšel lépe nám, byli jsme aktivnější a dostali se i do vedení zásluhou Jana Kohlbecka. Druhý poločas však vyšel lépe domácím, kteří srovnali díky Zilvarovi. Zajímavý souboj tak skončil remízou 1:1. 

Do naší sestavy se vrátil Jan Kohlbeck, kterému disciplinární komise prominula zbytek jeho trestu za faul v zápase proti Cholupicím. Naopak jsme do utkání nemohli použít nemocného Pelsona Pfavayie a zraněného Jakuba Moučku. To domácí, kteří v minulém utkání proti Bohnicím těžce lepili sestavu byli tentokrát kompletní.

Do zápasu šli domácí opatrně a chtěli hrát ze zajištěné obrany. Úvod utkání však vyšel lépe nám. Po centru do vápna se domácí obraně nepodařilo pořádně odkopnout míč. Ten se odrazil na vápno, kde ho střelou k tyči uklidil právě Jan Kohlbeck.

V první polovině utkání jsme byli aktivnější tým, více na balónu, ale jinak byl poločas hodně bojovný a hra se odehrávala hodně ve středu hřiště a žádná další velká příležitost nebyla vidět do konce poločasu ani na jedné straně.

Domácí chtěli ve druhé půli zvýšit svou aktivitu a to se jim povedlo. Znovu aktivní v utkání byl nejlepší střelec soutěže Martin Ondruš, který byl v 70. minutě faulován. Na následný trestný kop si naběhl Lukáš Zilvar, který jako teprve druhý hráč na jaře překonal Adama Malíka v brance a vyrovnal na 1:1.

Na svůj povedený výkon v prvním poločase jsme nenavázali a zajímavé utkání skončilo remízou 1:1. Po 23. kole tak zůstáváme na 1. místě a po dnešní výhře Prague Raptors v Cholupicích se propast mezí prvním a druhým místem zúžila o 9 bodů.

Další utkání odehrajeme již ve středu, kdy se ve čtvrtfinále Teskahor poháru utkáme od 17:30 na hřišti Dukly Jižní město. Následně dvě soutěžní utkání odehrajeme doma. Prvně v neděli od 17:00 se utkáme na domácím stadionu s Bohnicemi a o týden později od 17:00 s Olympií Radotín.

Hodnocení Martina Haniaka:  Na utkání na hřišti US Praha jsme se připravovali a myslím, že domácí asi hráli přesně to, co jsme čekali. Hráli jednoduše nahoru, hledali dlouhými míči vysokého útočníka Václava Klána i aktivního nejlepšího střelce soutěže Ondruše. Vcelku brzo jsme se po rychle rozehraném rohu a centru Lukáše Kűhnela, dostali po krásné střele Honzy Kohlbecka z 22 metrů do vedení. Bohužel po gólu jsme hráli zbytečně bojácně, reakce v situacích byla pomalá, soupeř měl většinu druhých či propadlých míčů. A i přesto jsme se snažili chodit do rychlých brejků a zvýšit vedení, zakončovali jsme, ale nepřesně nebo jsme si dali příliš dlouhý předfinální míč. Domácí měli do půle několik nebezpečných standartek, obrana s Adamem Malíkem ale udržela poločasové vedení. V poločase jsme bohužel byli nuceni střídat Lukáše Kűhnela ze zdravotních důvodů, což bylo asi ve 2. půli v naší hře hodně znát. Lukáš patřil v 1.půli k důležitým hráčům. Změny nám nepomohli a soupeř se začal tlačit čím dál více do tlaku a zakončení. K tomu mu pomáhala spousta našich faulů, rohů a nedařilo se nám více držet míč a kombinovat, přesto jsme ještě měli po akcích Jakuba Panýrka a hlavně obrovské šanci Tomáše Panýrka příležitost ke skórování. Vyrovnal ale soupeř po chytrém odskočení Zilvara, který byl u centru za obranu rychleji než obrana a hlavou skóroval. Zbytek zápasu se nesl v podobném duchu, takže nakonec jsme doslova vybojovali bod za remízu se soupeřem, který si určitě myslel na výhru, takže dnes musíme bod rozhodně přijmout. Již ve středu nás čeká čtvrtfinále poháru PFS na Dukle Jižní Město a v neděli opět už domácí utkání s týmem z Bohnic. Děkujeme našim fandům, že v dnešním chladném a deštivém dopoledni přijeli fandit a zveme je na další zápasy Kbel. Děkujeme.

Autor: fotbalunas.cz, Redakce