Loading...

MU Spartak Kbely – Spartak Hrdlořezy 3.4.2024

První jarní zápas se Spartakem Hrdlořezy – tentokrát netradičně ve středu.
Zimní přestávka donutila trenérský tým k značným personálním změnám v ideální sestavě. Někteří hráči kvůli permanentní nedocházce svou pozici ztratili a naopak jiní si svým přístupem výrazně řekli o šanci dostat se do sestavy. Před začátkem utkání proto panovaly obavy o herní projev týmu a to i z důvodu nesehranosti.
Prvních 15 minut utkání jsme se také hledali a i když jsme byli dominantnější v držení míče, zdálo se, že nevíme, co s ním. Proto byly Hrdlořezy nebezpečnější – hlavně svými dlouhými nákopy za naši obranu. Naštěstí nám však soupeř poskytl komfort rozehrávky bez výraznějšího tlaku, takže alespoň při rozehrávce jsme měli šanci hru zklidňovat.
I přes naší bezzubost jsme však byli my, kdo šel do vedení, když po dobrém presinku Rádi následoval faul v pokutovém území a s přehledem proměněná penalta. Po vstřelené brance jsme byli jistější a vytvořili si několik dalších šancí a zlepšená kombinační hra také přinesla ještě do poločasu druhou branku.
V druhém poločase byl soupeř od začátku mnohem aktivnější a dostával nás pod tlak, na což jsme , bohužel, nedokázali reagovat uklidňováním hry. Kromě asi 10 minut druhého poločasu byl soupeř ve všem lepší, ale, naštěstí pro nás, své obrovské šance zahazoval. Jednou nás podržel akrobatickým zákrokem gólman, jindy branková konstrukce, jejíž tyče si před zápasem Kuba setsakramentsky dobře „postavil“.
V 71. minutě přišel od soupeře „dárek“ v podobě špatné přihrávky v pokutovém území – po 3. brance už jsme začínali věřit, že to nepustíme. A to se nám nakonec skutečně podařilo, ačkoliv v posledních 20 minutách nám soupeř připravil před naší brankou ještě několik složitých závarů.
Do dalších utkání máme hodně co zlepšovat, zejména co se týká aktivity a kompaktnosti. Lépe musíme vyhodnocovat situace. Nicméně je třeba pochválit premiéry vybraných hráčů, kteří na svých „nových“ postech obstáli.
Výborné výkony předvedli zejména Adam, Ráďa, Niki a Milan.