Loading...

Slivenec nás potrápil, ale i tak zůstáváme na jaře nadále stoprocentní

Souboj týmů z opačných pólů tabulky měl jasného favorita, ale byl až překvapivě vyrovnaný. Slivenec, který vyměnil trenéra sahal dlouho po bodu, ale deset minut před koncem o našem vítězství rozhodl Jiří Vokoun. 

Jakožto jasný favorit jsme dirigovali tempo hry, ale do zahuštěné obrany Slivence jsme se nemohli prosadit. Z šancí v první půli lze vypíchnout šance Tomáše Panýrka, který však nechal vyniknout Michala Šilhavého v brance.

Slivenec spoléhal na protiútoky a jeden z nich dotáhl do úspěšného konce. Ve 40. minutě se po nešťastném odkopu v domácím vápně prosadil Slivenecký Josef Vávra, který poprvé na jaře překonal Adama Malíka v domácí brance. Do kabin tak šel Slivenec s vedením 1:0.

Ve druhém poločase jsme znovu určovali tempo hry. Slivenec, ale opravdu urputně bránil a poprvé jeho obrana kapitulovala šest minut po začátku druhého poločasu, kdy se po centru prosadil hlavou Jan Kohlbeck, který si připsal první branku v dresu Spartaku Kbely.

Obrat dokonal v 80. minutě Jiří Vokoun, který se po rohovém kopu trefil přímo pod břevno Šilhavého branky. Nadřeli jsme se, ale i po čtvrté na jaře jsme dokázali naplno bodovat.

Trenér Haniak po utkání: ,,Od 1. minuty utkání jsme dirigovali tempo hry. Slivenec hrál více z bloku a snažil se nám zkomplikovat veškerou kombinaci kolem vápna a čekal na rychlé protiútoky. Dlouho se mu to dařilo. My jsme čekali, zda se nám povede se do bloku dostat a odšpuntovat trochu utkání. Mohlo se to povést ve 20. minutě, kdy jsme se pěknou kombinací dostali do vápna, ale po skákavém centru nastřelil Tomáš Panýrek z malého vápna jen brankáře. Naopak Slivenec jeden z protiútoků využil, i když fanouškům to mohlo přijít komické. Přetažený centr se snažil odklidit před dobíhajícím útočníkem Jan Kohlbeck, ale trefil Lukáše Kühnela do obličeje a míč se pak znovu odrazil k útočníkovi Slivence a ten se už nemýlil. Druhý poločas se nesl v podobném duchu jako v prvním, ale naštěstí jsme si pomohli standartními situacemi. Nejprve se hlavou trefil Jan Kohlbeck a v 80. minutě otočení dokonal Jiří Vokoun. Slivenec se ve druhem poločase dostal jen ke střelám z dálky, ale výrazněji naši branku neohrozil. Jsme radi, že jsme utkání zvládli. Věděli jsme, že se Slivencem bude utkání nepříjemné a to se také stalo. Důležité je, že jsme získali tři body a nyní vyhlížíme zápas v Cholupicích.“

Autor: Fotbalunas.cz, Redakce