Loading...

Šlágr 19. kola jsme ovládli a Aritmu porazili na jejím hřišti 2:0

Nejočekávanější zápas 19. kola byl k vidění v pražských Vokovicích, kde jsme se utkali s Aritmou. Před zraky 90 diváků a velkého počtu fanoušků ze Kbel se zde odehrálo vyrovnané a pěkné utkání. Po třech odehraných jarních kole zatím zůstáváme na čele tabulky s devíti bodovým odskokem.

První poločas přinesl velmi vyrovnanou hru obou týmů a bylo vidět, že se setkává první s druhým. Šance si tvořila obě mužstva, ale branka ne a ne přijít. Sedm minut před koncem první půle to však přišlo. Rozehrávali jsme rohový kop. K tomu se postavil Martin Elysberg a svým centrem našel přesně hlavu Jiřího Vokouna, který rybičkou předskočil na první tyči stojícího obránce a David Chundela v brance domácích střelu nedokázal vytěsnit mimo branku. Do kabin tak šli spokojenější hosté.

Druhý poločas se nesl ve stejném duchu. Oba týmy se snažily, ale v zakončení nebyly dost efektivní. To potvrdilo i to, že oba týmy ve druhém poločase nastřelily břevno. Definitivní rozhodnutí přišlo až dvě minuty před koncem. Aritma se hnala za vyrovnáním a zadní vrátka již musela nechat pootevřená. Toho z protiútoku využil Lamin Dampha, který odcentroval a svým centrem našel Tomáše Pokorného, který se nemýlil. Toto vítězství upevnilo naší první příčku. Naopak Aritma se v tabulce propadla až na páté místo o bod za Raptors a Modřany.

Trenér Martin Haniak po utkání: ,,Věděli jsme, že na umělé trávě na Aritmě bude náročné hrát naši hru a tak jsme trochu uzpůsobili taktiku a připravovali se na hru ze zabezpečené obrany. První poločas byl vyrovnaný, šance byly k vidění na obou stranách, ale po standardní situaci jsme do šaten odcházeli veselejší my. Druhý poločas jsme dobře nezachytili a Aritma začala určovat tempo hry. Ještě za stavu 1:0 mohla vyrovnat, kdy nastřelila břevno. Břevno nastřelil i obloučkem Jakub Panýrek o pár minut později. Vítězství jsme stvrdili brankou Tomáše Pokorného po centru Lamina Damphy. Jsme rádi, že jsme utkání zvládli a že jsme i zúžitkovali týdenní přípravu. Informaci 90 minut před výkopem o možnosti hrát na přírodní trávě jsme odmítli, jelikož jsme se celý týden připravovali na menší UMT.

Brankář Adam Malík po utkání: ,,V tomto zápase jsme správně zvolili taktiku a byli ukáznění směrem do defenzívy i na hřišti, kdy se nás soupeř snažil rozhodit a okopávat. V důsledku toho Aritma nevěděla jakou hru hrát, jelikož jsme vycházeli ze zabezpečené obrany a nebyl prostor pro brejky a centry ze stran, což bylo jediné z čeho mohl soupeř hrozit. Klobouk dolu před naší trojici ve středu zálohy, která si zaběhala a byla všude, kde bylo potřeba. Zápas jsme zvládli po všech směrech a zaslouženě si odvezli vítězství 2:0 a čisté konto vzadu.“

Martin Elysberg: ,,Těžké utkání, ve kterém jsme soupeře nechali hrát na míči a sami se soustředili spíše na defenzivní činnost, kterou jsme po většinu zápasu plnili a soupeře skoro do ničeho nepustili a když už se do něčeho dostali, tak nás skvělými zákroky podržel Malda. My svoje šance naopak využili, dali dvě branky a tři body vezeme do Kbel!“

Autor: FotbaluNás, Redakce