Loading...

Bývalý klub Lumíra Mistra nebo Daniela Pudila, pojďme se podívat do historie Aritmy Praha.

V neděli nás od 15:00 čeká souboj jara, kdy odcestujeme do Vokovic a vyzveme druhou Aritmu. Pojďme se podívat více do historie klubu, který svůj příběh začal psát již v roce 1908.

SK Aritma je pokračovatelem klubů SK Veleslavín a Dynama Vokovice. Klub byl založen v roce 1908. V současné době má přes 1 100 členů sdružených v oddílech kopané, košíkové, atletiky, tenisu, ASPV, turistiky a odbíjené. 

Oddíl kopané má mužstva všech věkových kategorií od přípravek po starou gardu. Muži hrají Divizi, kde jsou momentálně na čtvrté pozici se čtyř bodovým rozdílem na první Petřín Plzeň. Dorosty, starší a mladší žáci hrají vyšší soutěže řízené řídící komisí pro Čechy a ostatní mládežnická mužstva působí v různých pražských soutěží.

Ze známějších fotbalistů dres Aritmy oblékali například Jiří Tichý, který se může pyšnit stříbrem z Mistrovství světa v Chile, Lumír Mistr, Dušan Uhrin, Daniel Pudil či Radek Šírl.

Aritma Praha postoupila do divize již v roce 1962 a je stálým účastníkem naší čtvrté nejvyšší soutěže. B-tým Aritmy je složen z mladých hráčů, kteří ve velkém počtu proudí do klubu z akademie Dukly Praha.

S Aritmou jsme se utkali již třikrát. Poprvé jsme na domácím stadionu podlehli klubu z Vokovic 3:4 po inkasované brance v samotném závěru utkání. Aritma byla tehdy prvním soupeřem, který našim fotbalistům dal ochutnat hořkost porážky po dlouhých 22 utkáních.

Druhé utkání se odehrálo na jaře ve Vokovicích. Na umělé trávě v areálu Aritmy jsme remizovali 1:1, kdy v 76. minutě vyrovnával dalekonosnou střelou Tomáš Panýrek. Ve zmiňovaném utkání jsme doplatili zejména na neproměněné šance, kdy hlavně ve druhém poločase jsme si vypracovali tři tutové šance a v jedné z nich stačilo jen trefit odkrytou branku.

Poslední společný souboj se odehrál v průběhu srpna ve Kbelích. Po proměněné penaltě Patrika Zolotuchina jsme se dostali do vedení 3:1 a vše vypadalo nadějně, že poprvé Aritmu porazíme, ale to by se muselo hrát jen 80 minut. V 82. minutě po individuální chybě v obraně soupeř snížili a v 90. minutě dokonal vyrovnání po přímém kopu.