Loading...

Trenér Martin Haniak hodnotí zimní přípravu

Kbelský tým má za sebou zimní přípravný blok a již vyhlíží sobotní duel na Motorletu s 1999 Praha. A-tým odehrál dohromady šest přípravných utkáních, ze kterých pět zvítězil, ale bohužel si odnesl i vysokou porážku ze hřiště Poděbrad. Více se dočtete v rozhovoru níže.

Jak se těšíte na utkání s 1999 Praha?
Kluci se na první mistrák těší určitě. Já jsem spíše v očekávání, jak zápas s týmem, se kterým je to vždy těžké, zvládneme, ale start jara už vyhlížíme včetně fanoušků všichni. Tímto je zdravím a zvu na zápasy. Jejich podpora je pro tým důležitá.

Je mužstvo připravené na finální boj o titul?
Zda je na jaro mužstvo připravené ukážou samozřejmě až utkání samotná, já doufám, že ano. Vše, co bylo naplánováno, jsme absolvovali. Příprava začala 11.1., vždy v týdnu byly v Satalicích dva herní tréninky a ve kbelské sportovní hale i jeden kondiční trénink. K tomu jsme sehráli celkem šest přípravných zápasů, ve kterých se protočilo 23 hráčů, takže můžu z tohoto pohledu být spokojený.

Čeká Vás i čtvrtfinále poháru. S jakými ambicemi do něj vstupujete?
Pro náš klub i tým je to samozřejmě velká výzva, pojedeme na Duklu odvézt to nejlepší a uvidíme, jak to dopadne (úsměv).

Jaký dojem máte ze zimní přípravy?
V první řadě jsme rádi, že se nám vyhnula vážnější zranění. Pouze Prokopa Urbanovskýho dlouhodobě trápí problémy s holeněmi, naopak Čenda Skoč vypadá, že je naopak zpět. Bohužel nemocem a drobným zraněním se úplně nevyhneme. Co se týče zápasů, tak ve všech zápasech se protočilo vždy 14-16 hráčů a někdy to herně skřípalo, především směrem dozadu. S klukama se o tom dost bavíme a určitě všichni cítíme, že kvalitní hra dozadu je základ.

V jakém stavu se z pauzy hráči vrátili?
Celkově řekneme ve slušném stavu, část hráčů pracovala i během volna, někteří bohuzel méně. Dle mě ještě budou někteří muset trochu dotrénovat, aby celková intenzita hry byla u týmu vyšší.

Řada hráčů se sama rozhodla odjet na pár dní i na dobrovolné soustředění. Potěšilo Vás to, že i hráči sami chtějí?
Určitě jsem byl rád, že si část týmu udělala sama třídenní soustředění. Byli tam více času spolu a mohli si rozebrat některé týmové a herní věci a taky se více stmelit. K tomu něco i odběhali a v neděli se ještě zapojili do zápasu s Úvaly.

Pět utkání jste vyhráli, řadu z nich rozdílem třídy, alespoň dle výsledku, ale co Vám ukázalo utkání v Poděbradech?
No, ukázalo nám, ač bylo herně ve velké části zápasu vyrovnané, že musíme být pro lepší výsledek v řešení klíčových situací, především do defenzivy prostě lépe fyzicky, takticky i pozičně nastavení. Na druhou stranu jsme tam odehráli zápas s některými hráči na jiných postech z důvodu několika absencí, což se asi taky projevilo, ale Poděbrady mají dobře takticky vedený tým, jsou hodně mladý a rychlostně vybavený a nás takový zápas rozhodně dobře prověřil. Co se týká ostatních zápasů, tak budeme moc rádi, když si kluci udrží střeleckou chuť.

V Poděbradech odehrál Jiří Vokoun utkání na šestce. Je to další varianta, se kterou počítáte směrem do jara?
V tomto případě to spíš vyplynulo z výběru hráčů pro daný zápas. A bylo potřeba, aby Jirka odehrál co největší část utkání, takže odehrál první poločas v záloze. Určitě víme, že se Jirka cítí nejlépe na stoperu.

Jak byste zhodnotil výkony jednotlivých hráčů. Vykrystalizoval se v přípravě někdo, kdo bude dostávat oproti podzimu více prostoru na hřišti?
Zhodnotil bych to tak, že u každého hráče je tu prostor pro zlepšování, ať v individuálních věcech nebo v součinnostech hráčů, ale určitě jsem rád za vyšší tréninkovou účast u některých kluků. Zde asi nejvíce u Michala Šrůtka a Honzy Leibla. Odehráli všechny zápasy a byli na 90% tréninků. Těší mě, pokud se daří z hráčů dostat pro tým jejich maximum. Michal ale v týdnu onemocněl, takže nevíme jestli bude moci v sobotu hrát. A určitě mě těší podobná účast i u dalších kluků.

Plánujete ještě kádr někým posílit?
Momentálně je v řešení příchod jednoho zkušeného hráče, který věříme, že co nejrychleji bude posilou týmu.