Loading...

U11 – kvalifikace Planeo Cup 2023/24

Mužstvo U11 Spartaku Kbely obhájilo postup do finále Planeo Cupu ve své kategorii! Jako nasazený tým do poslední kvalifikace jsme museli zdolat v Neratovicích nástrahy kvalitního turnaje, kde mimo jiné startovaly přípravky čtyř ligových týmů. Jména jako Slovan Liberec, FK Jablonec, FK Mladá Boleslav čí FK Teplice, doplňovaly týmy Ústí nad Labem, Nymburka či domácích Neratovic. Do finále měly postoupit první tři týmy. Do turnaje jsme, i přes uvedená jména, vstupovali s jasnou ambicí obhájit postup z loňského podzimu. Být nalosováni mimo Prahu, kde je obrovská konkurence, jsme určitě vítali. Nicméně hned v prvním zápase, do kterého jsme vstoupili tradičně nervózní s nepřesnostmi hlavně v koncovce, jsme pocítili sílu našich soupeřů. Byť jsme dle přihlížejících byli lepším týmem, museli jsme skousnout hned úvodní prohru s konečným vítězem kvalifikace FK Jabloncem 2:3, zejména v závěru jsme tlačili, ale vyrovnat jsme nedokázali. Jelo se dále, trenéři se maximálně snažili tým zklidnit, hlavně s ohledem na to, že jsme hráli dobře. V druhém zápase s Libercem jsme již dvakrát prohrávali (0:1 a 1:2), ale kluci s důvěrou ve vlastní kvalitu dokázali parádně obrátit a ještě přiložit pár gólů navíc – výsledek 6:2.

Hned v dalším zápase jsme se utkali s FK Teplice, které zatím proplouvali turnajem bez porážky a byl to jeden z hlavních adeptů na postup. Utkání bylo dramatické do samotného konce, drželi jsme hubený náskok 2:1, tlačili, opět neproměňovali šance a to mohlo být zlomové, naštěstí protiútoky Teplic nepřicházely a my jsme v důležitém utkání brali 3 body.

Hrálo se vždy 20 minut, následovala 10 minut pauza, což při počtu 7 utkání za sebou, znamenalo minimální čas na oddech. Do zápasů se postupně zapojili všichni hráči a šířka nominace byla nakonec velmi důležitá. Dokázali jsme v tempu odehrát všechny zápasy. V zápase se šikovnými kluky z Mladé Boleslavi, jsme brali výhru 4:2, ale utkání opět nebylo lehké, museli jsme makat celých 20 minut, ale kluci si šli za svým, byli důrazní, aktivní a tentokrát i velmi produktivní.

Zbývaly 3 zápasy s relativně slabšími soupeři, ale v minulosti se ukázalo, že kvalifikace nemá vyloženě slabých soupeřů. Důkazem bylo velmi pohledně kombinující Ústí nad Labem, nicméně zde jsme si zápas vykombinovali a důraznou hrou dovedli do jasného výsledku 6:1. Zde jsme již tušili, že postup nám neunikne, kluci v posledních zápasech porazili Neratovice 8:0 a Nymburk 9:2 a potvrdili 2. místo ve skupině a současně nezpochybnitelný postup do finále Planeo Cupu 2023/24. Bravo a těšíme se na finále, které se hraje 11-12/5. Místo bude upřesněno počátkem roku 2024.

O postup se porvala následující sestava: Adam Nebeský, Adam Babo, Ján Švec, Tomáš Hrouda, Jan Kaňka, Miky Čech, Šimon Babický, Jakub Tenzer, Jakub Moudrý, Dany Křivák, Tomáš Holzer, Tomáš Křenek, Marek Červený, trenéři Michal Nebeský, Vašek Křivák, Filip Houštecký