Loading...

U9 – Planeo Cup 2024 – kvalifikace (2/11/2023)

Během podzimní čísti fotbalové sezony se naše mládežnické týmy již tradičně účastnili kvalifikačních turnajů na finále Planeo Cupu 2024. Jen krátká rekapitulace loňské sezony – podařilo se kvalifikovat 3 týmy do finále v květnu a červnu. U10 obsadilo na turnaji 19. místo, U9 pak 12. místo a loňské U8 vybojovali senzační 6. místo v celorepublikovém finále. Letos se také o postup pokoušeli také naši nejmladší, kterým toto úterý smolně unikl postup díky vzájemnému zápasu, a U12 nepostoupili z prvního předkola.

Z obhájců finále se tedy jako první dnes představili loňské U8, tedy letošní U9. Jako finalisté Planeo Cupu 2023 jsme měli zajištěno poslední kolo kvalifikací, tzn. nemuseli jsme absolvovat 2 předkola a současně jsme byli při losování mezi nasazenými týmy. V příjemném listopadovém počasí hráči (a hráčka samozřejmě), absolvovali 7 zápasů na Aritmě na umělé trávě při cestě za další finálovou účastí.

Nastoupili jsme v nejsilnější možné sestavě, hned první soupeř nás důkladně prověřil. Do zápasu s Meteorem jsme vlítli s herní převahou, ale snad nervozita byla tak velká, že v prvních pěti tutovkách jsme úplně selhali a netrefili ani bránu. Sice jsme střeleckou nemohoucnost prolomili, ale Meteor s ojedinělých útoků hned dvakrát skóroval a dostal se na koně a do vedení 2:1. Snížili jsme, ale Meteor vyrážel do nebezpečných protiútoků a opět odskočil. Remízu jsme pak zachraňovali velmi pěkně provedeným volným přímým kopem. Nebyl to start, který si kdokoliv plánoval, ale šlo se v krátkých intervalech do dalších zápasů. FA Jablonec hned v úvodu utkání skóroval povedenou střelou a také dále ohrožoval naši bránu. Střelecká smůla se nám lepila na paty, až konečně padl náš první gol utkání. Tato branka jakoby protrhla náš střelecký blok, kluci se zklidnili a konečně začali dominovat nejen herně, ale hlavně střelecky, Jablonec jsme nakonec přehráli 4:1. Aritma s vysokými kluky byla vyrovnaným soupeřem, ale byli jsme prostě mnohem efektivnější, a současně jsme nechybovali v obraně,  při rozehrávce a v bráně byla jistota – výsledek 5:0. Hráči nabuzeni dvěma výhrami do dalších zápasů vstupovali sebevědoměji a motivovaně urvat další výhry. Následovala výhra nad Slávií Karlovy Vary 5:2 (výsledek vypadá vyrovnaněji, než byl obraz hry), demolice Slovanu Liberec 11:1. Před zápasem se Sokolovem bylo jasné, že postup je velmi blízko, ale jak se říká poslední krok bývá nejtěžší. Tomu odpovídal i průběh utkání, moc jsme chtěli, rychle vedli 1:0, ale ne a ne přidat další góly. To se ale nakonec podařilo a výsledkem 2:0 jsme si před posledním zápasem zajistili postup do finále Planeo Cupu 2024. V posledním zápase jsme pak nastoupili proti poměrně silné Bohemce, která asi ještě mohla zabojovat o postup (pokud by nás porazila). My jsme ale byli tak rozjetí, že jsme nepřipustili žádné drama, i když nám o nic již nešlo. Tým dokázal, že chce vyhrát a uhájit neporazitelnost a Bohemians porazil 5:2 po dominantním výkonu.

Meteor také zbylé zápasy vyhrál, tak rozhodovalo skóre, a my byli o jeden gól lepší a zaslouženě postoupili do finále z 1. místa. Po rozpačitém začátku nakonec docela jasná záležitost a parádní týmový výkon.

Gratulace klukům a Majdě k postupu!

Postup do finále vybojovali: Magda Kovářová, Eda Kaňka, Adam Kněžínek, Štěpán Křenek, Miky Hrouda, Honza Brož, Kamal Dzakypov, Daniel Demčyk