Loading...

Po prohře s Řeporyjemi bylo nutné si pár věcí říci, trenér Haniak hodnotí vítězství nad Modřany

Trenér Martin Haniak mluvil po výhře nad Modřany o dobrém týmovém výkonu, formě Tomáše Panýrka i premiéře Daniela Kosiny.

Jak jste v kabině řešili poslední dvě nevydařená utkání (prohra s Řeporyjemi, remíza s Raptors)?

Po prohře s Řeporyjemi bylo nutné si pár věcí říci, hráči to samozřejmě cítili různě. Hlavně jsem chtěl, aby se ke hře jako takové vyjádřili před ostatními. Každopádně jsme chtěli, aby kluci přistupovali do tréninků ještě s větším nasazením a stejné nasazení si odnesli i do utkání. Především bylo důležité nepanikařit, být stále klidní, jednalo se o první porážku.

Modřany mají tuto sezónu formu a hrají nahoře. Jak jste se na ně připravovali?

Ano, Modřany už během jara ukázaly, že jdou nahoru a i podzim mají dobře rozehraný. Čekali jsme fyzicky náročný zápas, který bude hodně o běhání a bohužel už bez Patrika Zolotuchina, takže v týdnu jsem mluvil s Danielem Kosinou, že s největší pravděpodobností půjde do základní sestavy a Tomášovi Pokornýmu, že naskočí zleva na pozici half-backa. Myslím, že to kluci vcelku zvládli. Bohužel se nám nevyhýbají zranění.

Tomáš Panýrek měl poslední dvě utkání menší útlum. Myslíte, že se nedělním výkonem opět nastartoval?

Tomáš je především velký srdcař, takže ho týmové neúspěchy mrzí dvojnásob a i z té strany, že týmu více nepomohl sám. Po remíze s Raptors byl hodně zklamaný, ale s Tomášem jsme se snažili mluvit a v úterý už jsem cítil, že to v neděli půjde. Tomáš ví, že pro svou formu a pohodu musí občas udělat i něco navíc a vím, že se o to snaží. Přes zimu by se mohl kondičně zase posunout. Jsem moc rád, že se v neděli trefil ze standartky, což jsme už potřebovali a přidal i druhý gól. Věřím, že v posledních třech zápasech si střeleckou formu udrží.

Premiéru v základní sestavě si odbyl Daniel Kosina. Jak jste s jeho výkonem spokojený?

Dan zatím několik utkáních odehrál za B-tým. V zápasech se nám líbil, snažil jsem se s ním pravidelně mluvit, některé věci jsme si řekli a myslím, že Dan zápas zvládl stejně jako zbytek týmu. Jsem za to samozřejmě rád, jelikož v průběhu podzimu přibyly nějaké absence, takže širší kvalitní kádr je potřeba. Pro Dana je to první důležitý zápas, ale je samozřejmě pro mladé hráče potřeba se chtít pořád posouvat jak herně, silově, tak i mentálně.

Příští utkání bude tím největším na podzim. S čím do utkání půjdete?

Ano, nyní je to zápas prvních dvou týmů, sílu Přední Kopaniny vnímáme a bude favoritem zápasu. Spousta hráčů hraje zároveň i za přeborový A-tým. Věřím, že hlavně dobře potrénujeme a do zápasu půjdeme nažhavení, ale s klidnou hlavou a přivezeme do Kbel, co nejlepší výsledek.