Loading...

Výhra s Modřany, příští týden o první místo!

Kbeláci v rámci 13. kola 1.A třídy zvítězili v Satalicích nad Modřany. Proti čtvrtému celku tabulky se v prvním poločase dvakrát prosadil Tomáš Panýrek. Výběr Martina Haniaka se tak stále pere o první místo společně s Přední Kopaninou, kam zavítáme k utkání příští týden.

Oproti poslednímu utkání s Prague Raptors udělal Martin Haniak tři změny – v brance místo Jakuba Moučky nastoupil Adam Malík, Čeňka Skoče nahradil Filip Odvárka a premiéru v základní sestavě si odbyl Daniel Kosina, který nastoupil za zraněného Patrika Zolotuchina.

Utkání jsme si od samotného začátku snažili hrát v naší režii. První branku utkání vstřelil v 11. minutě Tomáš Panýrek, který se vyšplhal do vzduchu pro rohovém kopu a hlavou zavěsil – 1:0!

Druhou branku Tomáš Panýrek přidal o 10 minut později, kdy si tělem odstavil hostujícího obránce a střelou podél brankáře zvýšil na 2:0!

V průběhu prvního poločasu jsme Modřany do větších příležitostí nepustili, zatímco my jsme mohli několikrát skóre navýšit. Více se v prvním dějství nestalo a Kbeláci tak odcházeli do kabin za dvougólového vedení.

Modřany do druhého poločasu vstoupili více aktivněji, ale jediná jejich výraznější příležitost přišla po střele za hranicí vápna, se kterou brankář Adam Malík neměl větší problémy. Po hodině hry se hosté i dožadovali pokutového kopu, kdy Jiří Vokoun podstoupil sporný souboj, který ale rozhodčí jako nedovolený neposoudili.

V 65. minutě utkání jsme mohli skóre navýšit, kdy Pelson Pfavayi posunul míč na Jakuba Panýrka, který byl již tváří v tvář brankáři, ale předložil míč ještě Tomášovi Panýrkovi, ten mohl už zakončovat do odkryté branky, ale po odskočení míče ještě přihrával na Pelsona Pfavayiho, který jen trefil obránce soupeře.

V závěru utkání utekl na pravé straně hřiště Prokop Urbanovský, předložil míč do vápna osamocenému Tomášovi Pokornýmu, který jen trefil brankáře. K totožné akci došlo i o pár minut později, kdy na místě Tomáše Pokorného stál Lamin Dampha, ale akci stejně zastavil odmávaný ofsajd.

Utkání více nenabídlo a Kbeláci tak zvítězili s Modřany rozdílem dvou branek a o jeden bod dýcháme na záda první Přední Kopanině, se kterou se utkáme příští týden. Výkop zápasu v Přední Kopanině je naplánován na neděli od 14:00.

Hodnocení brankáře Adama Malíka:

Dnešek byl jen o nás. Soupeře jsme k ničemu nepustili a vše si pohlídali. Zápas rozhodla naše aktivita a převaha hned od začátku zápasu. Vstřelili jsme rychlé dva góly a soupeř neměl sílu na ně reagovat. Jsem za dnešek vděčný a nadšený. Nakopli jsme se zpět na vítěznou vlnu a vzadu udrželi čisté konto.

Hodnocení dvougólového střelce Tomáše Panýrka:

Perfektně zvládnutý zápas. Už od Adama v bráně až do útoku vše fungovalo, tak jak mělo a takto si to představujeme. Bojovat jeden za druhého jako tým a nenechat to na náhodě. Dnes jsme si šli pro tři body, které pro nás byly důležité, abychom udrželi krok s první Kopaninou. Čeká nás další bitva právě na Kopanině, kterou doufám úspěšně zvládneme.

Hodnocení Daniela Kosiny, debutanta v základní sestavě:

Byl jsem rád, že jsem konečně dostal příležitost nastoupit od začátku zápasu. Kluci mě podporovali po dobu celého zápasu a společně jako jeden tým jsme utkání zvládli výhrou 2:0.