Loading...

První prohra na podzim, Řeporyje odvezly ze Kbel tři body

Nedělní den nebyl pro kbelský fotbal pozitivní. Kbelští fotbalisté utrpěli první prohru v sezóně, po 11. kolech. ,,Nevycházela nám kombinace, nebyli jsme odvážní a ani trpěliví,“ zhodnotil utkání trenér Martin Haniak.

Utkáním s Řeporyjemi se žilo celý týden, byl nachystán bohatý doprovodný program, který přitáhl mnoho diváků a první poločas sledovalo přes 250 lidí, bohužel celý zážitek přerušila nejen nepovedená hra ze strany Kbel, ale i déšť, který v poločasové přestávce vyhnal většinu diváků pod střechu nebo do svých domovů.

Do utkání jsme vstoupili aktivně, drželi míč, ale jak je již zvykem z posledních utkání, tak jsme hloupě jako první inkasovali a opět z pokutového kopu. Takticky dobře zvládnuté utkání ze strany Řeporyjí nám již další obrat nedopřál a my jsme z utkání poprvé odcházeli z pocitem porážky, po 11. kolech.

Trenér Martin Haniak po Řeporyjích:

,,Zápas s Řeporyjemi nám vůbec nevyšel. Byli jsme pomalí, nevycházela nám kombinace po zemi, nebyli jsme odvážní a ani trpěliví, neprosadili jsme se ani vysokými či delšími míči za obranu a málo jsme stříleli. Především jsme zase první inkasovali a zase opět z penalty. Soupeř určitě splnil vše, co chtěl. Na konci zápasu jsme měli pár slušných gólových možností, ale nepovedlo se utkání zdramatizovat. Otáčet takové množství utkání je hodně náročné, bohužel ty zápasy jsme si takto rozjeli a dneska to už nevyšlo. Kluci na tu sérii třeba už nebudou tolik myslet, důležité je pořád se těšit na každý trénink a především zápas. Série deseti zápasů byla skvělá, hráči si ji užili, teď je nutné prohru přijmout, v tréninku přidat na úsilí, makat a věřit v další takovou sérii. Fandům i ve špatném počasí patří velký dík.“

Utkání po samotném hvizdu zhodnotil i brankář Adam Malík:

,,Těžko se mi to hodnotí. První prohra na podzim, prohráli jsme 0:2, asi to jednou v soutěží přijít muselo, takže jsme si to vybrali teď. První branku jsme opět dostali z penalty a bohužel jsme se v hlavě nedokázali znovu nakopnout a už jsme se znovu nedostali do zápasu. Bohužel hráči, kteří se obvykle dostávají do střeleckých pozic, dávají branky, tak se dnes k ničemu nedostali. Dnes to ani nebyla ta naše hra, která nás zdobí. O individuální výkony, o které se normálně můžeme opřít, tak jsme se neopřeli a nikdo jsme dnes neměli kvalitní zápas, takže musíme přijmout prohru, kdy nás porazily Řeporyje. Je to smutný, ale musíme vyhrát další zápas a udržet první místo, kam rozhodně patříme.“

Příští utkání odehrajeme v sobotu 21.10.2023 od 15:30 na Zličíně s Prague Raptors. Následně další utkání proběhne 29.10. s Modřany. O místě utkání Vás budeme včas informovat na našich sociálních sítích.