Loading...

Výhra v Radotíně. Skvělý obrat dokonal Dampha

Svěřenci Martina Haniaka v rámci 10. kola 1.A třídy vyhráli na hřišti Olympie Radotín 2:1. V 71. minutě srovnal náskok soupeře Tomáš Panýrek a obrat dokonal v poslední vteřině utkání Lamin Dampha.

Kbeláci vstoupili do utkání 10. kola oproti minulému duelu v Bohnicích se dvěmi změnami v základní sestavě – Tomáš Pokorný nahradil absentujícího Jakuba Panýrka a v brance Jakub Moučka zastoupil Adama Malíka.

Z důvodu stavebních prací na hlavním stadionu jsme byli nuceni odehrát utkání na malé umělé trávě vedle hlavní plochy, což se na obrazu hry výrazně podepsalo. Bylo méně času na práci s míčem a spíše utkání “zdobil“ jeden souboj za druhým.

V průběhu prvního poločasu jsme několikrát zahrozili, nejvýraznější šanci si připsal Čeněk Skoč, který se na hranici malého vápna dostal k míči, ale přestřelil. Soupeř také několikrát zahrozil, hlavně nejlepší střelec Olympie Leo Bužík, který dvakrát napřáhl na hranici vápna, ale pro naše štěstí jednou těsně minul a podruhé musel jeho střelu vykopávat z brankové čáry Jan Leibl.

Už když to vypadalo, že do šaten půjdeme za stavu 0:0, tak centr soupeře propadl na zadní tyč, kde se k míči dostal Jiří Přeslička a zvrátil nerozhodný stav na stranu Olympie – 1:0.

Do druhého poločasu nastoupil Lamin Dampha, který výrazně pomohl rozhýbat hru a už v 60. minutě měl na noze srovnání, kdy vystihl přihrávku, obešel brankáře, ale z 25 metrů nedokázal míč dopravit do prázdné branky. Na závěrečný tlak mělo velký vliv i druhé střídání, kdy Filipa Odvárku nahradil Pelson Pfavayi a pomohl nám zklidnit mezihru a zvýšit tlak na obranu soupeře.

V 71. minutě si na první dotyk rozebrali obranu soupeře Lamin Dampha s Patrikem Zolotuchinem, který mohl poslat přízemní centr na Tomáše Panýrka, který zmalého vápna prostřelil domácího brankáře – 1:1!

Po základní hrací době hlavní rozhodčí nastavil pět minut, ale z důvodu častých přerušení hry ze strany soupeře se nastavení protáhlo na osm minut. Už to vypadalo, že odvezeme z Radotína pouze bod, ale ještě jsme se dostali k poslednímu rohovému kopu. Patrik Zolotuchin našel ve vápně Lamina Damphu a ten svým premiérovým zásahem rozhodl utkání – 1:2!

Jan Kohlbeck po utkání:

Strašně důležité tři body, urvané tři body. Je daleko cennější vyhrát takto než 6:0. Bohužel jsme herně nehráli dobře, ale tato výhra nás posílí a jedeme dále! Ať žijí Kbely!

Další zápas čeká svěřence Martina Haniaka v neděli 15. října proti Řeporyjím. Výkop duelu hraného v prostředí domácího Stadionu Václava Sajfrta je naplánován na 15:30.