Loading...

Těžký zápas jsme zvládli otočit a tři body zůstávají ve Kbelích!

Po dvou domácích ztrátách (remíza s Aritmou a Cholupicemi) jsme potřebovali zvítězit a v cestě nám stály ve formě hrající Uhelné sklady, které se před odehraným kolem pohybovali v horní špici tabulky. V utkání jsme opět prohrávali z pokutového kopu, ale skvělým výkonem ve druhém poločase jsme zvládli utkání otočit.

Do utkání jsme vstoupili aktivně a vypracovali jsme si řadu zajímavých situací ke skórování, bohužel v 17. minutě Uhelné sklady dobře vyřešili rychlý protiútok a Patrik Zolotuchin musel zatáhnout za ruční brzdu v podobě faulu v pokutovém území, penaltu soupeř proměnil. Do druhého poločasu vstoupil úplně jiný tým a i za pomoci střídajícího Lamina Damphy jsme dokázali stav otočit po brankách Tomáše Panýrka a Patrika Zolotuchina.

Hodnocení trenéra Martina Haniaka:

V neděli to pro nás byl opět velmi důležitý domácí zápas se soupeřem, který se pohybuje v tabulce nahoře a myslím, že si na nás i docela věřil. Zápas jsme začali podobně jako na Meteoru, aktivně s několika možnostmi během prvních patnácti minut. Uhelné sklady velmi důsledně bránili a při brejku v 17. minutě jsme nechali soupeře několika rychlými přihrávkami přejít střed hřiště, který poté skončil faulem, takže jsme stejně jako na Meteoru prohrávali z penalty.

Věřili jsme si, že zápas i přes obdrženou branku dovedeme do konce prvního poločase alespoň k vyrovnání. Na kluky trochu inkasovaná branka dopadla, útočné akce neměly ten správný šmrnc. Někdy bylo řešení pomalé, někdy nedůrazné a opět nás brzdilo i špatné postavení nebo rotace kluků.

V kabině o přestávce bylo nutné si jasně říci některé systémové chyby, kluci si sami určité situace rozebírali a hecovali se do hry. Musím pochválit kluky, za to jakým způsobem i přes určitou nepřízeň stále věřili v obrat. Hru nahoře jasně rozhýbal a do hry ostatní strhnul Lamin Dampha, kterému ještě vyrovnávací gól po pár minutách nebyl po jeho údajné ruce uznán, ale následně po jeho přihrávce vyrovnání přišlo.

Celý tým to ještě více nakoplo a já před klukama za druhý poločas smekám. Vítězná branka pro nás byla velkou euforií, která všechny, co na stadionu byli, věřím po nepovedeném prvním poločase nadchla. Soupeř byl opět velmi důsledný a houževnatý, ale kluci ukázali velkou touhu a chuť utkání zvládnout.

Za týden čeká v pátek B-tým zápas na Xaverově a A-tým hned v sobotu dopoledne zajíždí do Bohnic. Opět budeme chtít kluky, co nejvíce vytížit a dostat do hry. I přes konkurenci v podobě kbelské poutě a derby nás povzbuzoval dobrý počet diváků, za což děkujeme!

Příští dvě utkání odehrajeme na hřištích soupeře. V sobotu od 11:00 v Bohnicích a následně 7.10. od 10:30 v Radotíně s Olympií. Další domácí utkání nás čeká až 15.10. od 15:30, kdy na Stadion Václava Sajfrta dorazí Řeporyje. Sledujte naše sociální sítě, kde pravidelně informujeme o akcích na utkání a o dění v klubu.