Loading...

2 krát 3 je šest

Protože některé maminky bohužel ještě nepochopily, že husička s knedlema není hodinu před zápasem ideální fotbalistův oběd, většinou se utkání v brzkých poobědových časech obáváme. Tentokrát nám ale zápas s Lochovem výsledkově vyšel.
Čekali jsme vyrovnaný zápas, což se v prvním poločase určitě potvrdilo, bohužel nutno dodat, že to bylo hlavně naší zásluhou – mohli a měli jsme hrát lépe.
V naší hře byla spousta nepřesností a hlavně nedodržování zápasových instrukcí. Soupeř, který měl výškovou převahu byl o něco nebezpečnější, z části i kvůli tomu, že jsme se nepochopitelně uchylovali k dlouhým vysokým nákopům, které zvládali lochkovští „čahouni“ lépe získávat.
Navzdory tomu, jak už to bývá v našich prvních poločasech zvykem, se nám podařilo ve 31. minutě z ojedinělé šance skórovat (Nicky Lashway 1:0), což nám hodně psychicky pomohlo. Stále jsme sice nehráli dle pokynů trenérů, ale už jsme u toho alespoň nebyli tolik nervózní 😉
O přestávce jsme si řekli, že instrukce je třeba dodržovat a znovu jsme si prošli jednotlivé aspekty hry, které hráči v zápase špatně vyhodnocují – a tak přišlo zlepšení a s tím také branky po pěkných akcích.
Mezi 53. a 67. minutou se čistým hattrickem blýskla čerstvá posila našeho dorostu – Luka Kadijevič (4:0) a v 79. a 87. minutě zkompletoval svůj hattrick a tím i gólový účet zápasu Nicky Lashway (6:0).
V závěru byl už soupeř odevzdaný a také byla znát únava na obou stranách, ale pokud se vyhrává, tak se běhá lépe. Také díky tomu jsme druhý poločas ovládli 5:0.
V zápase bylo několik nehezkých střetů ale nebyla v tom zákeřnost, jako spíš špatný odhad situace. Důležité je, že se nikdo nezranil. Oba týmy chtěly hlavně hrát fotbal a to vždy rádi vidíme.
Z nedělního zápasu si můžeme odnést to, že hrát se dá s každým (není potřeba se hned ze začátku zaleknout výškové převahy) a že se klidně můžeme rvát o přední příčky – k tomu je ale potřeba zlepšit docházkovou morálku (aby se mohla zlepšovat i souhra mužstva) a také dodržování domluveného herního plánu.
Za zmínku z tohoto utkání určitě stojí pěkné vyjíždění od branky při rozehrávce (bohužel až v druhém poločase), důsledná obrana opět s nulou vzadu, a samozřejmě dva hattricky od Nickyho a Luky – to nevídáme moc často, ale třeba se nám blýská na lepší časy 😉