Loading...

Cholupický beton jsme neprolomili a z utkání si odnášíme pouze bod

Kbeláci před 230 diváky remizovali na Stadionu Václava Sajfrta v rámci 6. kola 1.A třídy s Cholupicemi 0:0. Na postavený blok jsme i přes vypracované příležitosti nedokázali najít odpověď a z utkání jsme si odnesli pouze bod. Premiéru v A-týmu si připsal Lamin Dampha.

Z důvodu absence Jiřího Vokouna s kapitánskou páskou vedl tým Jan Leibl. Domácí premiéru si jako střídající hráč odškrtla letní posila Lamin Dampha, který odehrál dvě dobrá utkání za naši rezervu, ve kterých si připsal dvě branky.

Kbeláci začali zostra, kdy ihned si vytvořili územní převahu, která ale nevedla k přímému ohrožení branky. V průběhu prvního poločasu jsme si vypracovali hned několik šancí, z nichž některé byly tutové. Do první vyložené šance se dostal Pelson Pfavayi, který se po kombinaci na jeden dotyk dostal ve vápně soupeře k zakončení, ale nastřelil pouze tyč. Hned druhou vyloženou šanci si připsal Jakub Panýrek, který obešel obránce soupeře, vystřelil, ale těsně minul branku soupeře. Postupně se do slibných příležitostí dostal Patrik Zolotuchin, Martin Elysberg, Filip Schauhuber či několikrát Jakub Panýrek, kterému tentokrát štěstí nepřálo.

Po konci prvního poločasu se odcházelo do šaten za stavu 0:0, ale stále ve vzduchu byla cítit naděje, že blok soupeře prolomíme a vstřelíme vítěznou branku. Průběh poločasové přestávky patřil fanouškům a 11Teamsports, který si připravil pro diváky řadu cen. Při zakoupení magazínu byla pro čtenáře nachystaná sleva na sortiment 11Teamsport a pro šťastlivce, kteří v magazínu objevili podpis Pelsona Pfavayiho i dárková taška.

Poločas přinesl i změny na hrací ploše. Hřiště opustil Filip Schauhuber, kterého nahradil Čeněk Skoč a o deset minut později Pelsona Pfavayiho vystřídal Miroslav Zich.

Druhý poločas se nesl v podobném duchu jako ten první. Drželi jsme územní převahu, vytvářeli jsme si šance, ale častokrát nás brzdila pomalejší hra ve fázích, kdy ji naopak potřebovalo zrychlit. Do zajímavých příležitostí se dostal Tomáš Panýrek či krásnou dalekonosnou střelou nechal vyniknout brankáře hostí Patrik Zolotuchin.

Největší šanci v zápase jsme si vytvořili v 58. minutě, kdy závar ve vápně brankáře skončil střelou do břevna a následnou dorážku odkopl hostující obránce z brankové čáry. V 64. minutě se na hřiště dostal Lamin Dampha, který nahradil Filipa Odvárku. Dampha pomohl hru trochu rozhýbat a fyzickou připraveností dělal obraně soupeře problémy.

O 10 minut později to mohl být právě Lamin Dampha, který otevře skóre. Po centru Čeňka Skoče se dostal do vzduchu, ale hlavou branku těsně minul. Následně individuální akcí se dostal do vápna soupeře, předložil míč Tomášovi Panýrkovi, ale ten šanci nezužitkoval.

V 78. minutě si míč kolem obránce soupeře hodil Jakub Panýrek, mířil již do vápna, kde by se utkal tváří tvář brankáři, ale po brknutí obránce o jeho paty se zřítil k zemi. Rozhodčí neposoudil tento zákrok jako nedovolený.

K druhému spornému okamžiku došlo o pár minut později, kdy se pro změnu do vápna dostal Lamin Dampha, kterého poslal k zemi hostující brankář, ale taktéž rozhodčí na penaltový puntík neukázal. Již v nastaveném čase jsme se dostali k zajímavé standardní situaci na hranici vápna, kterou kbeláci vyřešili rozehrávkou. Čeněk Skoč vysunul Miroslava Zicha, který trefil jen hostujícího brankáře.

Z herního hlediska jasného utkání jsme mohli i na konci odejít z prázdnou, kdy z našeho rohu šel do rychlého protiútoku soupeř, který se v přečíslení dostal k přímému ohrožení branky, ale pro naše štěstí cholupický útočník netrefil branku. V samotném závěru se řítil na branku soupeře Patrik Zolotuchin, kterého v pokutovém území poslal k zemi hostující obránce, ale i tento zákrok hlavní rozhodčí posoudil jako čistý a v rámci pravidel.

Druhou domácí remízou v řadě jsme se propadli na druhé místo s dvoubodovým rozdílem na první Aritmu. Příští utkání odehrajeme v neděli od 16:30 na Meteoru (Bedřichovská), kde se budeme znovu prát o první místo. Následně 24.9. doma od 16:30 přivítáme Uhelné sklady.