Loading...

U11 – Hvězda Cup 2023 – Cheb

Tým U11 zahájil v sobotu 26.8. fotbalovou sezonu 2023/24. Po pouhých dvou trénincích v předchozím týdnu, z nichž jeden jsme odehráli přátelské utkání s Pragou (výhra 7:1, hráno 7+1 2×35 minut), jsme odjeli na kvalitně obsazený turnaj do Chebu. Hrálo se 5+1 na umělé trávě v areálu TJ Lokomotiva Cheb. Výběr čítal 11 borců a měl narazit již v základní skupině na velmi kvalitní soupeře. Postupně jsme čelili týmům Tempo Praha, Baník Sokolov, Chomutov a Dynamo České Budějovice. Jen výhra ve skupině by zaručila boje o medaile.

V prvním zápase jsme nastoupili proti Tempu Praha, které byť nehrálo v plné sestavě, tak nás řádně prověřilo. Kluci tradičně, jak bývá zvykem v prvních zápasech, v polospánku ubojovali remízu 2:2, byť je třeba přiznat, že to pro nás byla spíše šťastná remíza. Dle vyjádření trenéra, to byl zápas, který se mu jako jediný herně nelíbil.

Ve druhém zápase jsme rychle prohrávali se Sokolovem 0:1, ale od té doby jsme v zápase herně dominovali a zápas otočili na 4:1. Ve stejné formě jsme nastoupili do zápasu s Chomutovem a v polovině zápasu jsme vedli 3:0, pak ale soustředěnost uvadla, a nechali jsme soupeře snížit na 3:2, i když jsme měli další šance, tak jsme si připsali další 3 body do tabulky základní skupiny za jednogólovou výhru. Čekal nás zápas o první místo s Dynamem České Budějovice, kteří byli v předchozích zápasech stoprocentní. Jedině výhra by nás posunula do finálové skupiny. Kluci nastoupili soustředěně a byť prohrávali 0:1, tak důslednou obranou nepouštěli soupeře do vyložených šancí. Naopak důsledným pressingem nutili soupeře k chybám, a po sporném góle vyrovnali na 1:1. Soupeř znervózněl a chyboval, dvakrát nám nabídl šance skórovat a my je využili. Vedení 3:1 jsme již udrželi, kluci předvedli perfektní výkon, a srovnání nedopustili. Zasloužený postup do finálové skupiny.

Po obědě kluky čekali ve finálové skupině Baník Ostrava, Viktoria Plzeň a TJ Svitavy. Hned v prvním zápase odehráli kvalitní zápas s Baníkem Ostrava, mladší kluci z Ostravy v základní skupině deklasovali soupeře o jednu až dvě třídy. My jsme se ale nezalekli, a od začátku zápasu jsme byli lepší ve vytváření šancí, jejichž výsledkem byla naše proměněná penalta na 1:0. A další šance přicházely, mohli jsme Baník dorazit, ale bohužel právě díky zmařeným šancím přišel trest ve formě srovnání na 1:1, a je nutno říci že v posledních dvou minutách jsme se o výsledek báli. Závěrečnou standardku Baník neproměnil. Velká škoda, opravu jsme mohli získat cenný skalp elitního týmu. Nicméně remíza nás držela v boji o místa nejvyšší.

V následném zápase proti Plzni kluci předvedli výkon na hraně fyzických možností, byť jsme poprvé náskok soupeře dokázali dorovnat, tak soupeř po našich chybách odskočil 1:3, my dokázali ještě snížit na rozdíl jednoho gólu, ale Plzeň opět odskočila. I když kluci již tahali nohy, tak se na morál dokázali ještě jednou do zápasu vrátit snížením na 3:4. Na více však již nezbyly síly ani čas.

Pro jistotu medaile bylo potřeba v posledním zápase porazit TJ Svitavy. A věděli jsme, že i skóre může hrát roli v konečném účtování. Tady se jednalo o jednoznačnou záležitost, Svitavy moc nezlobily, skóre narostlo na 5:1. Po drobné nesoustředěnosti soupeř snížil, ale poslední slovo jsme měli my – konečný stav 6:2. To znamenalo lepší průběžné skóre než Baník. Na druhém hřišti se pak odehrával zápas Plzně s Baníkem, Plzeň byla o jeden gól šťastnější, a nejen jejich hráči slavili. „Tak jsme druhý, no a cooooo….“ slavili naši stříbrní borci.

Závěrem zhodnoceno trenéry jako velmi podařený turnaj, dá se říci nad očekávání, kromě prvního zápasu kvalitní hra, kluci makali, jen ta koncovka. Věříme, že výkon kluci potvrdí v celé podzimní části, kdy je čeká skupina J. Novotného 2013 a také 1. třída Pražské soutěže v kategorii Mladších žáků.

Sestava na turnaji: Káně, Miky, Hroudič, Nebe, Šíma, Křeny, Kuba T, Červ, Holzi, Švíca, Babík

Konečné pořadí turnaje:

1.místo FC Viktoria Plzeň 🥇

2.místo Spartak Kbely 🥈

3.místo FC Baník Ostrava 🥉

4.místo TJ Svitavy

5.místo SK Dynamo České Budějovice

6.místo FK Dukla Praha

7.místo FK Teplice

8.místo FK Ústí nad Labem

9.místo FC Tempo Praha

10.místo TJ Jiskra Domažlice

11.místo FK Baník Most-Souš

12.místo FK Kohouti Rokycany

13.místo FK Baník Sokolov

14.místo FC Slavia Karlovy Vary

15.místo TJ Rozvoj Trstěnice

16.místo FK Hvězda Cheb

17.místo FC Chomutov

18.místo FC Viktoria Mariánské Lázně

19.místo FK Tachov