Loading...

Vítězná domácí premiéra!

První domácí utkání, velká očekávání a ambice, tak by se dala shrnout úvodní premiéra Kbel na Stadionu Václava Sajfrta. I proto si do kbelského stánku našlo cestu okolo 200 fanoušků, kteří se určitě nenudili.

Do utkání nezasáhly opory v podobě Adama Malíka, Patrika Zolotuchina a Jana Leibla, který ale již byl připraven na lavici náhradníků. Premiéru ve kbelském dresu si zapsala nejnovější letní posila Vojtěch Havlín, který nahradil na levém obránci absentujícího Patrika Zolotuchina.

Proběhlým utkáním se ve Kbelích žilo již od začátku týdne, kdy zejména na sociálních sítích se tvořila obsahová kampaň a natěšenost byla cítit ve vzduchu každým dnem. Úvodem utkáním nově fanoušky na stadionu přivítal nový speaker Martin Kříž, který doprovázel fanoušky celým utkáním.

Do utkání jsme vstoupili aktivně a drželi výraznou herní převahu, ale proti zataženému soupeři jsme se do výraznějších šancí dostávali hůře. Recept na obranu soupeře jsme našli po 14 minutách, kdy jsme se postupnou kombinací dostali před vápno soupeře, Martin Elysberg předložil míč Jakubovi Panýrkovi a ten se přesně umístěnou střelou na zadní tyč nemýlil – 1:0!

Do dalších výrazných šancí se postupně dostali Vojtěch Havlín, Prokop Urbanovský a Martin Elysberg – recept na soupeřovu obranu se našel, ale tentokrát tomu chyběl klid v zakončení. Vyčkávající soupeř na naše zaváhání se v průběhu prvního poločasu dostal do dvou nebezpečných šancí. K první šanci se dostal hostující kapitán Ondřej Měska, který z přímého kopu nastřelil tyč. K druhé šanci se dostal opět nejnebezpečnější hráč hostů, který tentokrát střelou zpoza vápna minul branku a pár milimetrů.

Do šaten jsme odcházeli za příznivého stavu 1:0, ale ve vzduchu byla cítit nervozita. My jsme se do šancí dostávali, ale neproměňovali je, za to soupeř hrozil sporadicky, ale pokaždé jejich šance smrděli vyrovnáním.

O poločasové přestávce se dění drželo na hrací ploše, na kterou se dostavili výherci zápasové soutěže od partnera utkání, Restaurace Zastávky u Srubu. Podmínkou soutěže pro vítězství bylo zakoupit zápasový magazín a hledat podpis Jakuba Panýrka. Podobné soutěže se budeme snažit připravovat každé domácí utkání.

Do druhého poločasu jsme vstoupili výrazně nervóznější a příliš šancí si nevypracovávali. Prvním rozdílovým momentem bylo střídání v 62. minutě, kdy naše herní pojetí přišel oživit Filip Schauhuber s Pelsonem Pfavayim. Příchod druhého jmenovaného pomohl zejména výborně hrajícímu Filipovi Odvárkovi, kterému se více uvolnila cesta k ofenzivnějším výpadům.

Zlom nastal od 70. minuty, kdy na své polovině vybojoval míč dobře hrající Jan Kohlbeck, vyvezl míč až k vápnu soupeře a předložil míč Prokopovi Urbanovskýmu, který se již do prázdné branky nemýlil – 2:0!

Rázem se na branku hostů řítila jedna ofenzivní akce za druhou a o pět minut později svůj skvělý výkon brankou korunoval Filip Odvárka a v 80. minutě poslední hřebíček do rakve soupeře zatloukl Tomáš Panýrek – 4:0!

Druhou výhrou v řadě a pozitivním skóre jsme se po druhém kole vyhoupli do čela tabulky. Prvenství v tabulce budeme hájit v příštím kole, v sobotu od 10:15 na hřišti Libuše a zejména poté, o 14 dní později, kdy do Kbel zavítá Aritma, druhý tým soutěžní tabulky. Pokud se v příštím kole nic nezmění, tak se bude bojovat o první místo – budeme Vás potřebovat! Sledujte naše sociální sítě, kde se dozvíte veškeré informace o utkání a jeho organizaci.