Loading...

V přípravě jsme udělali vše, co jsme si naplánovali – rozhovor s trenérem Haniakem

A-tým zakončil letní přípravný blok a nyní se již připravuje na první soutěžní utkání na Zbraslavi, které se odehraje v neděli od 17:00. Jak trenér Martin Haniak hodnotí přípravu a chystá se ještě nějaké posílení kádru?

Máte za sebou úspěšnou letní přípravu, kdy jste přesvědčivě porazili tři silné soupeře a remizovali s převorovými Třeboradicemi. Jak přípravu hodnotíte?

V přípravě jsme udělali vše, co jsme si naplánovali. Zápasy dali prostor většímu počtu hráčů. V trénincích jsme zapojili kluky z dorostu, někteří s námi odtrénovali většinu tréninků, využili možnosti a za to jsem rád. V průběhu přípravy se připojili ještě někteří další hráči, kteří zůstávají v tréninku a uvidíme v průběhu srpna, jestli nakonec zůstanou, třeba i pro B-tým nebo jejich působení u nás ukončíme. Nyní už trénujeme, jak A-tým, tak i B-tým, svoji přípravu začal i dorost, takže týmy se začnou již připravovat více individuálně, i když některé mladé kluky rád v tréninku A-týmu uvidím nadále. Snažíme se, aby se mohli rozvinout, co nejvíce a věřím, že tréninky s kluky s Áčka jsou pro ně přínosné. Přeju si, aby hráči i lidi kolem mužstva vytvořili tým a silnou partu a opět jsme se posunuli výsledkově tabulkou, co nejvýše. Na zápas na Zbraslavi se těšíme, zveme tímto i co nejvíce našich fandů a věříme v úspěšný výsledek.

Poslední dvě utkání jste odehráli v rozestavení 3-5-2, dojde v sezóně ke změně? Jak jste s rozestavením spokojený?

V přípravě jsme zkoušeli různá rozestavení a vždy záleží, které hráče máme k dispozici a co cítíme, že může být správná varianta. Hráči, co jsou tu déle, tak už se v tom umí pohybovat, s novými to přijde, věřím, co nejrychleji. Každá varianta má své plusy, ale za mě vždy záleží hlavně na každém hráči, co do hry týmu dá. Hlavní je přístup hráče a ostatní už jsou detaily, které tým můžou posunout zase o něco dál.

Do přípravy se zapojili tři nové tváře, jak je hodnotíte?

Honza Kohlbeck je typický stoper, výhoda je, že umí dobře levou a většinou hrál zleva, tudíž když se naskytla možnost, že k nám Honzu můžeme přivést, tak jsme moc neváhali. Je důrazny, silný v soubojích a hlavně nechce prohrávat. Honza odehrál velmi slušné 3 zápasy, detaily ohledně hry si říkáme a na Honzovi cítím velkou chuť.


Pelson Pfavayi je u nás druhý týden na zkoušce, jeví se slušně, je to střední záložník, který má dobrou techniku a nebojí se pracovat nahoru a dolů. Hrál roky za Prague Raptors, se kterými hrajeme v soutěži, ale chce si vyzkoušet něco nového. O jeho setrvání jednáme.


Martin Elysberg alias Tere se zapojil hned od začátku přípravy po působení v divizni Libiši, kde skončil. Předtím prošel dorosty Dukly. Nabídli jsme mu, jestli nám nechce pomoci posunout hru týmu zase trochu výše a po krátkém čase kývl a myslím, že už v zápasech ukázal svoji sílu a kvalitu. Martin hraje na pozici středního záložníka, zvládne zde více pozic a věřím, že bude patřit k tahounům týmu.
Věřím, že všichni tři budou oporami, i když s námi trénují ještě další hráči, se kterými ještě setrvání budeme řešit.

Jak vypadá zbytek kádru?

Jsem rád, že zbytek týmu kromě již avizovaného odchodu Rozumného zůstal pospolu. Je pravda, že ještě Zima dobírá antibiotika, Urbanovský a Martin Haniak ml. vypadli na čas také. Kluci poctivě makají, hledáme samozřejmě ideální rozestavení a složení týmu a to v co největší šíři a kvalitě. Je tu spousta šikovných hráčů, teď si přejí to potvrzovat v sezóně.

Plánujete ještě rozšířit, posílit kádr či jste s momentální situací spokojený?

Rozšířit kádr cíleně neplánujeme, ale jak jsem už předeslal, trénují s námi někteří další hráči a jejich kvalitativní posun v trénincích ukazuje, že pro potřeby širšího kádru A-týmu a potažmo i pro B-tým tu zůstanou. V kontaktu jsme ještě s jedním nadstandardním hráčem pro A-tým, ale zatím je brzy cokoliv poodhalovat. Je pravda, že je tu nyní větší počet hráčů, ale o kvalitní a týmové hráče rozhodně máme v týmech Spartaku zájem.