Loading...

Planeo Cup U10 – Hlučín 20-21/5

O víkendu jsme se zúčastnili našeho vrcholu sezony, finále Planeo Cupu U10 v Hlučíně. Místo jsme si zasloužili kvalitními výkony v kvalifikacích, zejména pak té poslední. Všichni jsme se moc těšili a hráči se intenzivně připravovali pod vedením trenérů Michala Nebeského a Václava Křiváka. Finální nominace čítala 15 hráčů. Asi se dá říci, že nás provázely komplikace, a to i před začátkem turnaje. Den před turnajem vypadl Adam Nebeský, kapitán mužstva a klíčový hráč ve středu pole. Turnaj jsme zahájili proti těžkému soupeři – Baníku Ostrava, začátek se vydařil, skórovali jsme hned z první šance, ale soupeř nás zbytek zápasu tlačil a nám se nepodařilo najít odpověď, první prohra 1:4. V druhém utkání jsme narazili na naší neoblíbenou Admiru Praha. Bohužel jsme navázali na předchozí utkání a prohráli jsme zejména v hlavách, jednoznačně 0:4. Admira byla efektivní, my prohrávali souboje a bránu soupeře jsme téměř neohrožovali. Bylo jasné, že musíme zabrat ve zbytku základní skupiny. Forma šla nahoru, ve vyrovnaném utkání se Znojmem, kteří na konci ovládli stříbrnou skupiny jsme udělali slibný, ač ubojovaný, vítězný výsledek 3:2. Šance na stříbrnou skupinu žily. Stoupající formu jsme chtěli potvrdit proti Chocni, kteří měli v tu chvíli 0 bodů, ale utkání se nám vůbec nepovedlo. Sice jsme vedli, ale po fatálních chybách v našem brankovišti soupeř dorovnal a dostal sei do vedení, které již nepustil. S podivem byl výkon rozhodčího, který nechával rozehrávat brankáře Chocně z autu na dva doteky nohou, a leckdy přes půl, což se v jiných zápasech běžně pískalo. Ale nemá smysl se na to vymlouvat, Choceň jsme měli přehrát, což by pravděpodobně znamenalo stříbrnou skupinu. V posledním sobotním zápase, kde již o nic nešlo, jsme rychle prohrávali s 1.FK Příbram po bleskových gólech již 0:3. Ale kluci předvedli jeden z nejlepších výkonů na turnaji, soupeře zatlačili a konečně hráli svoji hru, ale to stačilo jen na úpravu skóre na 2:3. Do nedělní bronzové skupiny jsme si tedy přenášeli výsledek 0:4 s Admirou, která dokázala v sobotu porazit jen nás. Kluci si dali s trenéry ještě večerní fotbálek před tělocvičnou a všichni usnuli zaslouženým spánkem. Během dne nás však opustili dva hráči, kterým nebylo dobře a jeli do Prahy.

Pro neděli bylo cílem urvat co nejvíce bodů hned od začátku, abychom se umístili co nejlépe v bronzové skupině. Zahájili jsme remízou s FC Hlučín, dobré vyrovnané utkání. Následoval asi outsider turnaje MFK Havířov (byť jsme s nimi vloni svedli bitvu v Nestěmicích a Havířov turnaj vyhrál), hráli jsme efektivně, kombinačně a odměnou byl výsledek 5:1. Kaňkou bylo však vážné zranění Marka Červeného, který odstoupil z utkání se zlomenou rukou, což potvrdil i následný rentgen v nemocnici. Skupina bylo dobře rozehraná a díky vítězné vlně jsme porazili ve vyhecovaném zápase gólem v závěru Spartu Brno 2:1 a také Slavii Praha 3:2. Útočili jsme na první místo v bronzové skupině. Stopku nám však vystavili Bohemians Praha, byť jsme vedli a hráli velmi dobře, minuta nesoustředěnosti a 3 rychlé góly nás srazily do kolen, výsledek 1:3. V posledním utkání jsme již museli zmobilizovat poslední síly, a proti, dá se říci, oblíbenému soupeři ze Sokolova jsme zakončili turnaj výhrou 3:2. V celkovém účtování to znamenalo 19. místo z 24 mužstev. Očekávání asi bylo větší, ale byl to náročný turnaj, velké zkušenosti. Až na první dvě utkání jsme hráli důstojnou roli a ukořistili několik výher v kvalitní společnosti. Mrzí nás hlavně zápas s Chocní, který by byl rozhodující pro vyšší umístění. Je to ponaučení pro příště, je třeba zejména udržet koncentraci celý zápas a nebát se žádného soupeře. Na druhou stranu týmové pojetí nás zdobilo, společně jsme vyhrávali i prohrávali, všichni táhli za jeden provaz.

Na slavnostním vyhlášení jsme se však jednoho vítezství dočkali. Díky vytrvalému povzbuzování, dvěma novým bubnům a nekončící podpoře našich borců a děkovačkou po každém zápase by náš kotel vyhlášen tím nejlepším na turnaji!

Vítězem Planeo Cup U10 v Hlučíně se v roce 2023 stali hráči Sparty Praha, před Sigmou Olomouc a Tempem Praha. Velká pochvala pořadatelům z FC Hlučín, odvedli velmi dobrou práci.

Víme, jak byla cesta na turnaj složitá, a čeká nás tedy další práce, abychom se všichni společně zas sešli na finále v kategorii U11 v roce 2024.