Loading...

Preview Planeo CUP U10

Třetí květnový víkend čeká mládež Spartaku Kbely historická událost – účast na neoficiálním Mistrovství republiky pod názvem Planeo CUP 2023 pod záštitou fotbalové asociace. Naši mladíci U10 se museli prokousat náročným sítem kvalifikací, kde se postupně na třech turnajích úspěšně bili o postup o do finále, kterého se účastní 24 nejlepších týmu republiky. Majoritu samozřejmě tvoří mládežnické výběry ligových týmů a to více je naše účast tím největším úspěchem výchovy mládeže ve Kbelích. A nepostoupil jen tým U10, ale také U9 a U8, kteří budou hájit barvy Spartaku o týden, respektive dva týdny později.

Finále U10 se odehraje ve slezském Hlučíně, snad nejvzdálenějším městě, kde se turnaj mohl konat. Tým U10 narazí v základní skupině, kam Spartak nalosoval bavič Jakub Kohák, na týmy 1. FK Příbram (20. tým loňského finále U9), Baník Ostrava (vloni 9.), Admira Praha (vloni 17.), 1. FC Znojmo (vloni 13.) a Spartak Choceň (vloni 23.) Těžká skupina, nicméně věříme, že kluci prodají svou kvalitu a na turnaji uspějí.

Přípravy jsou v plném proudu, Spartak budou reprezentovat v Hlučíně tito borci: Adam Nebeský, Adam Babo, Marek Červený, Jakub Tenzer, Miky Čech, Dany Křivák, Daniel Čermák, Tomáš Křenek, Timi Pudlik, Honzík Švec, Tomáš Hrouda, Jakub Moudrý, Šimon Babický, Matěj Panuška a Tomáš Holzer.

Stejně tak Fanklub připravuje novinky do repertoáru a výbavy na turnaje, aby vytvořili odpovídající atmosféru a byli tím pověstným 12. hráčem, v případě kategorie U10 tedy tím sedmým.

Na domácí stránce turnaje www.planeocup.cz lze pak sledovat výsledky a také online TV přenosy z dvou vybraných hřišť, kde by se měly protočit všechny týmy, tzn. lze sdílet dalším fandům Spartaku, kteří se nebudou nacházet přímo v dějišti a podporovat náš tým.

Oslovili jsme také trenéra U10 Michala Nebeského:

Co pro Tebe znamená účast ve finále Planea s Tvými svěřenci?

Druhý zájezd s kluky téměř do Polska. Věřím, že zopakujeme úspěšné vystoupení z Wroclavi a kluci budou hrát dobrý fotbal a přivezou i kvalitní výsledky.

Na co se nejvíce těšíš?

Na náš divácký kotel a že si to spolu pěkně užijeme.

S jakými cíli odjíždíte na finále Planeo Cupu?

Prodat, co se kluci naučili na trénincích a zkusit udělat dobrý výsledek, což je pro nás skalp nějakého prvoligového klubu.