Loading...

Měkká tráva – nic pro Kbelské tvrďáky, B-tým veze výhru z Běchovic

Partisan se sice krčí na předposledním místě tabulky, ale je to jediný tým, který nás na podzim obral o body, a proto jsme k nedělnímu zápasu nemohli nastoupit lehkovážně.

Po příjezdu do Běchovic, kde Partisan své domácí zápasy hraje, jsme navíc zjistili, že vytrvalé deště z posledních dní zanechaly na tamním pažitu nepěknou stopu. Hřiště bylo sice způsobilé ke hře, ale bylo dost měkké a místy až trochu bahnité – nic pro nás.

Do zápasu jsme vstoupili svědomitě, taktické pokyny tým plnil a zdálo se, že bude jen otázkou času, kdy se některá z našich šancí ujme a půjdeme do vedení.
Nicméně, minuty ubíhaly a góly nikde a navíc soupeř začal vystrkovat růžky v podobě občasných rychlých protiútoků z nakopávaných balonů. Ve 35. minutě dokonce soupeř vedl na „tutovky“ 2:1, ale střelecky se naštěstí nikdo ze soupeřů, ale bohužel ani z našich hráčů, ne a ne prosadit.

Kdo zápasy „B“čka alespoň trochu sleduje, jistě si teď říká: „To s tím nic neudělal ani Vojtěch Češka?“

Nebudu vás déle napínat – udělal – v poslední minutě 1. poločasu se už na tu gólovou sterilitu nemohl déle dívat a „donesl“ balón až za záda brankáře Partizanu.

Oko divákovo sice moc neplesalo, ale srdce kbelských fanoušků se radovat mohla – do šaten jsme šli za stavu 0:1 pro černobílé hosty.

Ačkoliv se jarní sluníčko snažilo, se stavem běchovického hřiště nic nezmohlo, a tak i ve druhém poločasu se hráči trápili na těžkém terénu.

Navíc se více a více ukazovalo, že lehkonozí domácí hráči se s mokrým terénem vypořádávají o něco lépe, ale naše obrana a skvělý David Maršál v bráně byli proti tomu, aby se nula ve skóre jakkoliv měnila. A jejich snaha byla naštěstí úspěšná.

Když rozhodčí konečně naposledy písknul do píšťalky, mohli kbelští oslavovat hubené, ale velmi důležité vítězství 0:1.

Byl to těžký a upracovaný zápas chudý na branky, relativně bohatý na neproměněné šance a trenéři na obou stranách si asi prodělali pár infarktů. Naštěstí kbelští borci prokázali více srdíčka a touhy po vítězství a oplatili Partisanu zářijovou prohru.

Spartak si tím udržel 3bodový náskok na čele tabulky, Vojta Češka si se 14 góly upevnil 1. místo v tabulce střelců a David Maršál se se 2 vychytanými čistými konty nyní dělí o 1.-3. místo s hostivařským Dominikem Pavelkou a bohnickým Martinem Hladíkem v tabulce brankářů.

Příště přivítáme doma ve Kbelích v neděli 23.4. od 17:00 ve veledůležitém zápase Hostivař „C“.

Pevně věříme, že nás přijdete podpořit v hojném počtu. Těšíme se na vás!