Loading...

U15 TJ SK Satalice – AFK Slavoj Podolí B 16.4.2023

Tak jako v sobotu největší Pražské a České derby mělo podtext souboje o první místo a skončilo nerozhodně, tak i náš zápas s Podolím.
Zápas o první místo v soutěži byl o dva góly chudší, tedy 2:2.
Na tento zápas jsme se speciálně připravovali a i díky téměř plnému stavu na pátečním tréninku to přineslo ovoce – bod. Zvolili jsme nové rozestavení a kluci se s tím skvěle popasovali.
Zápas jsme otevřeli brankou Matyho po dobrém průniku do vápna střelou umístěnou do dolní části branky. Nicméně soupeř brzy otočil skóre po rohovému kopu a po průniku skvělého hráče č. 7.
O poločase jsme si řekli, že musíme přidat na aktivitě a důrazu. Kluci zareagovali ideálně a najednou byla soupeřova převaha, kombinace, přesnost a klid tatam. Vytvořili jsme si tlak a po rohovém kopu zarazil nekompromisně hřebík do branky Jáchym. Srovnáno. Do konce již gól nepadl, nám po skvělé první polovině druhého poločasu došly síly a soustředili jsme se na obranu.
Shrnutí: klobouk dolů před odpracovaným výkonem, kluci se vydali a i když už na konci nemohli, vydrželi. Je nutné vyzdvihnout, že se jednalo v podstatě o přeborový tým, který proti nám nastoupil a my jsme s ním hráli vyrovnanou partii. Určitě byl soupeř lepší v kombinaci a síle, ale nasazením jsme je předčili a v jistých pasážích, kdy jsme jim sebrali sebevědomí, jsme se vyrovnali i kombinačně.
Zápas měl spád, emoce, to je to, co k dobrému fotbalu patří. Nesmíme usnout na vavřínech a s pokorou dál tvrdě pracovat.