Loading...

První jarní utkání ve Kbelích jsme zvládli přesvědčivě!

Nedělní podvečer, první domácí utkání ve Kbelích proti Vyšehradu a jednoznačné vítězství, které sledoval slušně zaplněný Stadion Václava Sajfrta.

Diváci si jistě užili parádní atmosféru s přispěním brankových hodů, které jim kbelský tým přichystal. Před samotným zahájením utkání proběhlo slavnostní předání dresu a dárkového koše panu Jiřímu Kubešovi, který oslavil 80 leté narozeniny. Kbelskému kronikáři stojící za knihou 100 let kbelského fotbalu byli na hrací ploše osobně blahopřát místostarostka městské části Prahy 19 Ivana Šestáková s manažerem mužstev dospělých Tomášem Haniakem.

Od samotného úvodu utkání jsme převzali iniciativu a diktovali tempo hry, Vyšehrad hrozil zejména z protiútoků, po jednom z nich musel Jakub Moučka, chytající první soutěžní utkání za A-tým Kbel vytáhnout parádní zákrok. Po několika slibných brankových příležitostí se kbelští diváci dočkali míče v sítí ve 14. minutě, kdy hostujícího brankáře prostřelil po asistenci Patrika Zolotuchina Tomáš Panýrek.

Po první vstřelené brance se teprve strhla lavina! V 18. minutě kbelský stadion propukl radostí podruhé, kdy z velkého vápna míč uklidil do hostující sítě Tomáš Zima. O dvě minuty později se Jan Leibl krásně uvolnil na středu hřiště a poslal milimetrový míč mezi obranu soupeře, který zužitkoval Jakub Panýrek – 3:0!

Skóre se mohlo zvýšit i v rámci dalších pěti minutách. Nejprve si Martin Haniak odražený míč hrudníkem hodil kolem obránce a střelu pod břevno bravurně vyškrábl hostující brankář, druhou šanci na hlavě měl Jiří Vokoun, kdy po rohovém kopu nastřelil jen břevno.

Nádhernou branku ala Zlatan Ibrahimovič si chtěl pro fanoušky připravit Jakub Panýrek, který za hranicí vápna trefil povedené nůžky, střela se ale odrazila od soupeře směrem k Filipovi Odvárkovi, který povedený výkon okořenil vstřelenou brankou – 4:0! Do konce prvního poločasu se skóre už nezměnilo a do šaten se odcházelo za stavu 4:0.

Druhý poločas začal tak, jak skončil první. Jiří Vokoun se u rohového praporku uvolnil a předložil míč Tomášovi Panýrkovi, který přidal druhou branku v zápase – 5:0! O dvě minuty později se trefil i Jiří Vokoun, který po rohovém kopu zůstal na hrotu útoku a po zpětné pronikavé přihrávce se tváří tvář brankáři nemýlil a zvýšil na krásných 6:0!

V 68. minutě špatnou naší rozehrávku potrestal hostující Viktor Dimitrov, jenž míč doklepával za zády bezmocného Jakuba Moučky a snížil skóre na 6:1.

Zbytek utkání už se téměř jen dohrával, ale přeci jenom jsme měli na kopačce dvě vyložené brankové příležitosti. V první situaci Patrik Zolotuchin předložil míč před prázdnou branku Tomášovi Panýrkovi, kterému míč na těžkém a mokrém povrchu odskočil a trefil břevno. Podruhé stejnou situaci zažil střídající Vojtěch Češka, který za stejných okolností trefil jen tyč.

Návrat na kbelský trávník jsme zvládli vítězně a již můžeme vyhlížet další utkání, které proběhne v sobotu 22.4.2023 od 10:30 na hřišti Uhelných skladů. Další domácí utkání odehrajeme v neobvyklém čase! V sobotu 29.4.2023 od 10:30 přivítáme první tým tabulky Střešovice, kterým máme, co vracet, tak neváhejte a přijde nás podpořit ve stejném počtu, ne-li vyšším, jak na utkání s Vyšehradem. Kbely do toho!