Loading...

TJ Slovan Bohnice „B“ – Spartak Kbely „B“ – jako na houpačce aneb každý chvilku tahá pilku…

Po srpnové domácí těsné výhře 5:4 jsme rozhodně nejeli za soupeřem do Bohnic na nějaký tréninkový fotbálek, ale čekali jsme s 3. týmem tabulky opět vyrovnaný boj.

I se dvěma posilami ze soupisky „A“ týmu (Kubou Panýrkem a Honzou Leiblem) jsme v neděli odpoledne dorazili pod Čimický háj.

Už od prvních minut bylo jasné, že nás nečeká jen souboj se silným, nepříjemným soupeřem, ale také s úzkým hřištěm, na jehož rozměry je soupeř, na rozdíl od nás, zvyklý a které moc nesvědčí našemu stylu hry.

A pak, po počátečním oťukávání, soupeř poprvé udeřil a v 7. minutě se prosadil přízemní střelou k tyči – 1:0.

I v domácím zápase jsme inkasovali jako první, ale takhle rychlý gól nás tentokrát zaskočil. Několik minut jsme se nemohli vzpamatovat a jen jsme odráželi snahy domácích o průniky po křídlech. Až ve 13. minutě se z ničeho nic prosadil Vojta Čéja Češka a srovnal na 1:1.

Zdálo se, že jsme se uklidnili a převzali otěže hry a začali jsme se dostávat do šancí před bránou Bohnických, ale soupeř kontroval přesnými nakopávanými balony a jeho křídla hrozila nebezpečnými protiútoky a z jednoho takového se ve 28. minutě prosadil top střelec domácích – Adam Fousek a místní fanoušci se opět mohli radovat – 2:1

I nadále se hra přelévala ze strany na stranu a o neproměněné šance nebyla nouze, ale když už první diváci začali odcházet, aby si zabrali místo v kantýně, aby se v mrazivém počasí ohřáli a dopřáli si poločasové občerstvení, postaral se o Kbelský „gól do šatny“ Kuba Panýrek, a tak poločas skončil smírně – 2:2

Do 2. poločasu vlétly Kbely s plnou vervou a po 7 minutách hry skóroval z dorážky po standardní situaci Jirka Rozumný – 52. minuta – 2:3

Radost Kbelským ale vydržela jen 8 minut – to se trefil kapitán domácích a bylo opět srovnáno – 3:3

A co hůř, o dalších 7 minut později ukázkově přeloboval Kbelského brankáře Jirku Kaisera domácí Robert Nouzák a strhnul tím vedení opět na stranu Slovanu – 4:3 – Bohnické publikum bylo ve varu.

Po 10 minutách a několika dalších nevýrazných pokusech o ohrožení brány na obou stranách, sáhli Kbelští trenéři k razantnímu kroku a naordinovali týmu rozestavení se dvěma útočnými hroty, což se hned projevilo na zvýšeném tlaku, který byl korunován v 79. minutě vynuceným faulem na pronikajícího Čéju – z nařízeného pokutového kopu nekompromisně srovnal skóre svou 2. brankou v zápase Kuba Panýrek – 4:4

11 minut do konce a ani jeden tým se nezdál být spokojený s remízou. Šance střídala šanci, ale obrany obou týmů vypadaly odhodlaně – už nepřipustit žádný gól do vlastní sítě.

Když krátce před koncem zápasu Jirka Kaiser krásnou robinzonádou vytáhl na roh pokus domácího útočníka, zdálo se, že se oba týmy tentokrát rozejdou smírně.

V nastaveném čase ale ještě Kbely, po zbytečném faulu domácích, zahrávaly standardní situaci. Míč si postavil Kuba Panýrek a naprosto přesnou střelou obstřelil nevhodně postavenou zeď a umístil ji těsně k tyči překvapeného Bohnického brankáře a pečetil tím gólový účet tohoto zápasu – 92. minuta – 5:4

Doufáme, že nás přijdete podpořit v neděli 16.4. na hřiště do Běchovic, kde odehrajeme naše příští utkání – tentokrát proti „B“ týmu Partisanu Prague.  Třeba opět nebude o góly nouze, jak už se stalo na zápasech Kbelského „B“ týmu zvykem a diváci si přijdou na své.