Loading...

B-tým zvládl jarní premiéru na výbornou!

V předehrávaném 11. kole jsme přivítali tým AFK Slavia Malešice „B“. Leckterý nezaujatý divák možná během prvních 24 minut utkání odešel. Skalní příznivci v nepříliš příznivém počasí ale vytrvali a dobře udělali.

Opatrné vyčkávání ze strany hostí na straně jedné a sedmičlenný obranný blok bez nevýrazné podpory útoku a zbytečná hromada nepřesností a ukvapeností na straně domácích – to skutečně z počátku neskýtalo příliš pastvy pro fanouškovo oko – ať už Kbelské, či Malešické.

Až konečně ve 25. minutě se mohl nad Satalickým stánkem, kde zatím ještě Spartak Kbely využívá UMT pro domácí zápasy, rozeznít unisono výkřík „GÓÓÓÓÓL!!!!“ na oslavu letošního prvního soutěžního gólu, který nevsítil nikdo jiný, než kbelský čarostřelec – Vojtěch Češka.

A rázem, jako by se zároveň s přepnutím stavu na ukazateli skóre z 0:0 na 1:0, přepnul i mód Kbelského týmu a černobílá skvadra se začala rozjíždět.

Přibývalo Kbelských šancí, některé byly po hříchu zmařené, ale ve 35. minutě měli Kbelští příznivci další důvod k jásotu a oslavám, když se trefil kapitán Petr Krátký – 2:0

Tlak Kbelských sílil, ale do konce poločasu se stav už nezměnil, a tak poločasová klobáska a pivo chutnala více domácím fanouškům, než Malešickým.

Odhodlání hostí, zvrátit nepříznivý stav utkání, zpražil nedlouho po výměně stran (ve 47. minutě) opět Češka – 3:0

Když v 56. minutě Vojtěch Češka zkompletoval zápasový hattrick a upravil tím skóre na 4:0, byl už odpor Malešic zlomen a Kbely plně přebraly kontrolu nad zápasem. Nicméně ačkoliv v následující čtvrt hodině bušili domácí na brány pevnosti hostujícího brankáře Kryštofa Nerada ostošest, zdálo se, že si už všechen střelný prach vystříleli a že v nastalém dešti, který se rozhodl potrápit nejen hráče, ale i diváky, už obecenstvo žádný gól neuvidí.

Někdo byl ale proti – přání skalního Kbelského fanouška „Dejte jim bůra!“ se rozhodl v 73. minutě vyplnit vystřídavší Ondřej Zdobnický – 5:0 – a snad neprozradím moc, když řeknu, že to ještě nebyl konec.

Už o další 3 minuty později, unikl Petr Krátký po jeho oblíbeném pravém křídle a servíroval před bránu dělovku přímo na nohu dobře postavenému Dominiku Vlasákovi – tomu ale gól nedopřál hostující stoper, který těsně před ním vložil do trajektorie míče nohu, ale při razanci, jakou centrovaný balon měl, nemohl tento skončit jinde, než v šibenici Malešické brány – 6:0 – v zápisu o utkání gól veden jako „Vlastní“.

V 83. minutě se opět o slovo přihlásil Slivka, který nevypustil souboj a úspěšně napadal rozehrávku Malešických, brankář v těžké situaci neudržel tečovanou přihrávku od hostujícího beka a Ondra už jen doklepával za záda bezmocného Kryštofa Nerada – 7:0

V 85. minutě se dostal do úniku opět Petr Krátký, šel sám na hostujícího gólmana, udělal si rychlou kličku doprava, ale brankář, jak se v pádu snažil na míč dosáhnout, trefil pouze nohu domácího útočníka, kterého tím podrazil a nemohlo následovat nic jiného, než odpískání pokutového kopu proti Malešickým. Nikoho asi nepřekvapí, že si pro míč bez jakýchkoliv diskuzí doběhl Ondra Zdobnický a za pár okamžiků už se mohl i on radovat z hattricku, protože míč poslal chladnokrevně a nekompromisně do protipohybu brankáře a završil tím brankový výčet nedělního zápasu – 8:0.

Dobrý pocit z, na góly bohatého, vítězného utkání bohužel pokazila nepříjemná událost, kdy se po vypršení hrací doby ze zatím nezjištěné příčiny k zemi skácel hostující brankař a po úderu hlavou o zem na chvíli ztratil vědomí.

Při příjezdu přivolané rychlé záchranné služby už byl naštěstí při vědomí a do nemocnice byl transportován pouze z preventivních důvodů na pozorování.
Za celý tým Kbel mu přejeme brzké zotavení.

Fotky v galerii ZDE