Loading...

Obrat se Slivencem! Z prvního jarního utkání bereme tři body

Kbeláci v 16. kole 1.A. Třídy porazili Slivenec na jejich hřišti 2:3, a udrželi si pátou příčku s dosahem na čtvrtý Zlíchov. Obrat v prvním poločase zařídili Tomáš Panýrek s Filipem Odvárkou. Třetí branku přidal Jakub Panýrek.

Kbeláci zavítali na Braník, kde Slivenec odehrál své první utkání. Domácí, posíleni o nového trenéra a v sestavě s exligistou Peterem Grajciarem, vstupovali do jarní části s ambicemi vrátit nám minulou porážku (5:2) a být úspěšnější než v podzimní části.

Začátek utkání začal tak, jak si nikdo z nás nepřál. Při prvním centru domácích uklouzl při výběhu brankář Adam Malík a míč se dostal k domácímu útočníkovi, který se do prázdné branky nemýlil a od 36. vteřiny jsme prohrávali 0:1.

Chvíli nám trvalo, než jsme se z úvodního direktu vzpamatovali, ale v 18. minutě Martin Haniak dvakrát za sebou úspěšně vyhrál osobní souboj se dvěmi obránci domácích a předložil míč Tomášovi Panýrkovi, který se nemýlil – 1:1!

Vyrovnávací branka nás pokropila živou vodou a minutu poté krásná kolmice Jana Leibla našla Filipa Odvárku, který nás utaženou střelou na zadní tyč poslal do vedení – 1:2! Do konce prvního poločasu jsme si ještě vypracovali pár slibných příležitostí, které v síti neskončily. Slivenec si větší šanci nepřipravil, tudíž se do šaten odcházelo za příznivého výsledku pro černobílé.

Do druhého poločasu vstoupil Slivenec aktivněji a my se soustředili spíše na zajištěnou obranu a rychlé protiútoky, na které čekal Jakub Panýrek. V 62. minutě jeden z našich rychlých protiútoků přinesl ovoce! Proti míči za obranu vyběhl domácí brankář, ale Jakub Panýrek byl rychlejší, souboj vyhrál a do prázdné branky vsítil naši třetí branku – 1:3!

Domácí v druhém poločase hrozili spíše z centrů do našeho pokutového území, které naše obrana ve spolupráci s Adamem Malíkem úspěšně likvidovala. K první nebezpečné situaci se dostal až v 70. minutě domácí útočník, který se ve vápně ujal odraženého míče, ale naši branku vysoko přestřelil.

Kbeláci hrozili zejména z rychlých protiútoků a skóre jsme mohli ještě zvýšit, kdy nejdříve Tomáš Panýrek trefil tyč, poté tváří tvář brankáři hostů a v nastaveném čase Jakub Panýrek krásným obstřelem spojnici.

Před samotným koncem utkání si domácí ještě stihli vybojovat penaltu a po úspěšném zakončení skóre redukovat, ale to nic nezměnilo na tom, že z prvního utkání jsme si odvezli plný počet bodů

Komentář trenéra Martina Haniaka: ,,K zápasu jsme museli přistoupit s respektem vzhledem k soupeři i řadě nemocí u našich hráčů. Paradoxně k tomu jsme inkasovali možná nejrychlejší gól Kbel po zaváhání při zachycení centru v malém vápně a snadné dorážce útočníka domácích. Kluci zachovali klid a možná je branka rychleji vyburcovala k velmi solidní hře, takže vedení 2:1 ve 20. minutě bylo ve vývoji zápasu dosti důležité. Soupeř nás v určitých pasážích přitlačil, ale přesto jsme ve druhé poločase třikrát nastřelili konstrukci branky a další 2 šance neproměnili. Pro mě i pro kluky je důležité vidět význam držení se kompaktnosti a některých zásad v defenzivě. Výkon byl týmový, kluci zápasem žili a tak by to mělo být. Děkujeme i skupince našich fandů.“

V příštím utkání přivítáme v neděli 19.3.2023 od 15:00 na umělé trávě v Satalicích Libuš.