Loading...

Losování finálových skupin Planeo Cup 2023 17.1.2023

Dnes proběhlo dlouho očekávané losování finálových skupin Planeo Cupu 2023. Pro nepravidelné čtenáře jen připomeneme, že se do finále probojovaly hned tři mládežnické týmy Spartaku Kbely, což se podařilo v kategoriích U8-U10 jen pražským S, 1. FC Slovácku a Bohemians Praha. Losování v přímém přenose se uskutečnilo v Síni slávy FAČR pod taktovkou, dnes již legendárního, fotbalového komentátora a moderátora Pavla Čapka. Asistovali mu bavič a Sparťan Jakub Kohák, reprezentační trenér ČR do 21 let Jan Suchopárek a zástupce hlavního sponzora ze společnosti Planeo pan Tomáš Opluštil.

24 týmů v každé kategorii bylo rozděleno do 6 košů a losovaly se čtyři šestičlenné skupiny. Dvoudenní herní plán je pro všechny kategorie předem daný: z šestičlenných skupin postupují první dva do zlaté osmičlenné skupiny, třetí a čtvrtý tým do stříbrné skupiny a pátý a šestý do bronzové skupiny. V těchto skupinách se pak již hraje každý s každým o celkové umístění.

První na řadu přišla nejmladší kategorie U8. Turnaj se odehraje 3. a 4. června v Uničově. Naši nejmladší jsou nalosováni Janem Suchopárkem do velmi těžké skupiny společně s týmy Sparta Praha, Sparta Brno, 1. FC Slovácko, FC Hradec Králové a 1. FK Příbram.

Následuje rozlosování turnaje U9, který bude hostit koncem května severočeský Varnsdorf. Losovací míčky přisoudily svěřencům Martina Kováře a Honzy Kněžínka tyto týmy: FK Pardubice, SK Sigma Olomouc, FK Jablonec, MFK Havířov a FC Táborsko. Následuje první poklona Pavla Čapka o kvalitní mládežnické výchově fotbalistů ve Kbelích.

První výzva pro turnaj U10 přichází ještě před samotným losováním. Turnaj hostí snad nejvzdálenější možnost ze všech možných – moravskoslezský Hlučín, vzdálený 341 Km. Jakub Kohák ve skupině B postupně tahá z osudí naše květnové soupeře ve finále: 1.FK Příbram (prohra U10 loni na turnaji v Nestěmicích), Baník Ostrava, Admira Praha (tradiční soupeř v lize a na turnajích), 1. SC Znojmo. Následuje Spartak Kbely. Dozvídáme se, že ve Kbelích byl Jakub na vojně. Ihned následuje další poklona z úst Pavla Čapka, mistrovi neuniká, že se jedná o třetí účast Spartaku v nejnižších věkových kategorií. Velké uznání a gratulace od moderátora přenosu! Děkujeme. Posledním týmem pro U10 se stává Spartak Choceň.

Vylosované skupiny jsou pro všechny naše kategorie ve finále velkou výzvou, dobře se připravíme během jarní sezony a těšíme se na srovnání s elitními týmy v ČR.

Celý přenos ZDE

Zdroj fotografií: www.planeocup.cz