Loading...

3.12.2022 – U10 – Turnaj partnerských klubů SK Slavia Praha

Za chladného počasí s teplotami kolem 1 stupně Celsia jsme se účastnili tradičního turnaje partnerských klubů na umělé trávě v Měcholupech. Kvalita soupeřů na tomto turnaji bývá velmi dobrá a čekaly nás zajímavé zápasy. Nově se také hrálo 6+1, což bereme jako přínosné, jelikož s tímto systémem se setkáváme již v kategorii U10 na mezinárodních turnajích a v budoucnu nám pomůže zapojení dalších hráčů do systému při přechodu na 7+1 do Mladších žáků.

Před turnajem se omluvili 4 hráči z důvodů nemoci, ale oslabení nebylo tolik znát. V základní skupině jsme s na úvod poradili s Havlíčkovým Brodem 4:1, poté co jsme soupeře téměř nepustili na svoji půlku. V druhém zápase jsme porazili obávaný ABC Braník také 4:1. Poctivě se bránilo, hezky kombinovalo a dnes i poměrně kvalitně zakončovalo. Následoval vyrovnaný zápas s Hájema, kdy jsme ztratili dvougólové vedení, ale nakonec se nám krásnou individuální akcí podařilo zvrátit výsledek na naši stranu. Detektivní zápletka přišla po konci utkání, kdy se trenéři neshodli na celkovém výsledku – 4:3 či 3:3? Po domluvě se nechal výsledek nedoplněný a případný spor by rozhodly penalty. Následovalo naše nejslabší utkání se Slavií. Rychle jsme prohrávali 0:2 po fatálních chybách v rozehrávce. Hra se nám tolik nedařila jako v předchozích zápasech. Soupeř nám, ale po podobných zaváhání nabídl vyrovnání stavu. A kluci se šance chytli, dostali se do zápasu a po pěkných gólech vyhráli i zaslouženě 4:2. V posledním utkání nás čekal nevyzpytatelný Benešov. Povedený výkon všech a výhra 6:0. Jelikož Háje body ještě ztratili, tak na rozuzlení záhady nedošlo, zapisoval se výsledek 3:3, který nás ale v účtování tolik nezajímal. Pro nás to bylo 4:3.

Ve finále nás čekal Meteor, který v druhé skupině také dominoval. Vyrovnanost obou týmů byla znát celý zápas. Oba týmy měly několik šancí, ale žádný z nich své šance nevyužil a zápas skončil 0:0. Po domluvě trenérů se kopaly penalty v jedenácti sériích. Meteor neomylně uklízel střely do brány, zatímco naši tři střelci zklamali a neproměnili. Prohra 8:11 na penalty. Nicméně celkově velmi dobrý výkon od všech i v osekané sestavě.