Loading...

Výhra nad Zlíchovem! Úspěšný závěr podzimu

Kbeláci i díky bleskovému vstupu do zápasu porazili v 15. kole 1.A třídy Zlíchov 2:0. O branky se postarali Jakub Panýrek a Tomáš Pokorný. Po podzimní části přezimujeme na pátém místě s dosahem na první čtyřku.

Vstup do utkání byl parádní. Skvělý výkon Prokopa Urbanovského započal již ve třetí minutě, kdy krásnou přihrávkou našel Jakuba Panýrka a ten se tváří v tvář brankáři nemýlil a poslal nás do vedení – 1:0!

Průběh prvního poločasu byl vyrovnaný, několikrát zahrozil hostující Zlíchov, který spálil velké šance a fotbalový pánbůh tentokrát stál na naší straně. Do zajímavých příležitostí se dostali i Tomáš Panýrek nebo Jan Horní, ale na zvýšení stavu to nestačilo. V případě šance Tomáše Panýrka míč vykopl z brankového čáry hostující obránce a Jan Horní pouze trefil brankáře Žežulku a do šaten se odcházelo za příznivého stavu 1:0.

S předpokladem, že Zlíchov zvýší ve druhém poločase obrátky a v důsledku chyb v domácí obraně nastoupil do druhého poločasu Martin Haniak ml.. Zlíchov skutečně trápil naší obranu celý druhý poločas a nám nezbývalo nic jiného než se zatáhnout do bloku a vyčkávat na své šance v podobě rychlých protiútoků.

Jeden takový se uskutečnil ke konci utkání, kdy po přesné přihrávce Tomáše Panýrka přiklepl Robert Šmíd míč na hranici vápna, kde si ho našel Tomáš Pokorný a uklizenou střelou k tyči se nemýlil – 2:0!

V průběhu utkání a zejména ve druhém poločase nás podržel skvělými zákroky Adam Malík a i díky němu si můžeme připsat do tabulky další tři body a uzavřít úspěšně podzim.

Na nováčka soutěže jsme si na podzim vedli dobře, i když z některých zápasů se dalo vytěžit mnohem více a postavení v tabulce mohlo být veselejší.

Rok 2022 uzavřeme 6.prosince přípravným utkáním proti Viktorii Žižkov U19 a budeme se připravovat na přípravný blok před jarní části, kde již máme naplánované soupeře. Do Satalic přijedou sehrát utkání Úvaly, Dukla Praha U18 a Březiněves. Na půdě soupeřů potom odehrajeme utkání s Modřany a Poděbrady.

Děkujeme za podporu v podzimní části!