Loading...

Dobrovolný v závěru vystřílel Kbelům výhru.

Kbeláci v 11. kole 1.A Třídy porazili na domácím stadioně 3:1 Řeporyje, přestože od 56. minuty po proměněné penaltě prohrávali 0:1. Skvělý závěr prožila letní posila Petr Dobrovolny, která v závěrečné desetiminutovce vstřelila dvě branky.

Kbeláci se na domácí trávník vrátili po 3 týdnech. Do Kbel dorazily Řeporyje, kterým před zápasem patřila třináctá příčka v tabulce.

Na začátku mohl zápas otevřít Jan Leibl, jenž dalekonosnou střelou orazítkoval hostující tyč. Poté Kbeláci drželi míč, ale do vyložených šancí se nedostávali. Až v závěrečné desetiminutovce, kdy šanci ke skórování měli Tomáš Pokorný a Tomáš Panýrek. Další šance první poločas nepřinesl a do šaten se odcházelo za stavu 0:0.

Do druhého poločasu Kbely vstoupily aktivněji. Po pár náznacích se do vyložené šance dostal Jakub Panýrek, ale kbelský kanonýr branku soupeře minul. Pohroma přišla o pár minut později. Jiří Vokoun fauloval hostujícího hráče v našem pokutovém území a soupeř dostal šanci zahrávat pokutový kop, jenž ji využil a šel do vedení.

Kbely ukázaly týmového ducha a inkasovaná branka je nepoložila. Po delším tlaku hledal Jan Leibl za obranou soupeře nabíhajícího Martina Haniaka, jenž z důvodu postavení mimo hru míč přenechal pro Jakuba Panýrka a ten se nemýlil a srovnal stav utkání na 1:1!

V 70. minutě mohl po krásné kombinaci otočit stav zápasu Filip Odvárka, ale hostujícího brankáře neprostřelil. O 10 minut později přišla chvíle pro Petra Dobrovolného. Z kombinace na pravé straně hřiště se hra otočila doleva na nabíhajícího Petra Dobrovolného, jenž zakončení vyřešil střelou přes hostujícího brankáře a šli jsme do vedení!

V 82. minutě se průběh utkání ještě zkomplikoval, kdy Jiří Vokoun dostal diskutabilní druhou žlutou kartu a byl vyloučen. Pro naše štěstí soupeř nevydržel v plném počtu o moc déle. Za nesportovní chování byl o dvě minuty později vyloučen i hráč soupeře.

Definitivní hřebíček do rakve soupeře dorazil opět Petr Dobrovolný, který levou nohou zpoza vápna vymetl pavučinky v rohu soupeřovi branky a zvýšil rozdíl ve skóre.

Kbely se po výhře nad Řeporyjemi dostávají na 5. místo v tabulce. Příští kolo odehrajeme na Zličíně proti Prague Raptors v sobotu od 16:00.