Loading...

Planeo CUP 2022 – U8 – 1. kvalifikační kolo

Hráči ročníku 2015 se dnes (6.9.) premiérově účastnili kvalifikace celorepublikového turnaje Planeo Cup (dříve Ondrášovka Cup), který se hraje pod záštitou FAČR. Jedná se o největší turnaj mládeže v ČR, kde se letos v šesti věkových kategoriích (U8-U13) utkává 917 týmů z 259 klubů. Celkově se včetně kvalifikací odehraje 238 turnajů po celé ČR.

Týmy se musí prokousat třemi koly kvalifikací, aby se dostaly na finálový turnaj. Cesta je to nelehká, a zejména pro menší pražské týmy to je ještě obtížnější, jelikož v Pražském regionu je konkurence největší. Již první kolo kvalifikace přisoudilo našemu týmu skupinu „smrti“ s předními pražskými mládežnickými týmy, jako Tempo Praha, Admira a Motorlet, doplněný další štikou pražských mládežnických lig, týmem ABC Braník. Posledním soupeřem byla pak Viktoria Žižkov.

Již v prvním zápase předvedli kluci bojovný výkon a nejslabší tým skupiny, Viktorii Žižkov zdolali těsně 4:3. Byť soupeře přehráli, chybami v obraně a při rozehrávce drželi sami soupeře ve hře. Druhým vyzyvatelem bylo mužstvo Tempo Praha, silný soupeř se širokou mládežnickou základnou a domácí tým. Vyrovnaný zápas žlutočervení dotahovali, nicméně naši borci dokázali zvrátit utkání opět na svou stranu a vyhráli o gól 3:2. Skalp favorita skupiny dal mužstvu trochu klidu do dalšího vývoje skupiny a v dalších dvou zápasech byli lepším týmem. Přehráli nebezpečný ABC Braník 5:2 a následně Motorlet 6:3, když v obou utkáních po vyrovnané polovině zápasů zdolali protivníky díky důraznosti v soubojích a při napadání. Postup byl v tu chvíli jasný, nicméně bojovalo se až do posledního zápasu. V něm stačilo k vítězství ve skupině remizovat s Admirou. Kluci však bojovali do vyčerpání a velmi vyrovnaný zápas pro sebe urvali v poslední vteřině zápasu (4:3).

Postup z prvního místa je z pohledu náročnosti kvalifikační skupiny velkým úspěchem a příslibem do dalších kol, kdy budou mít naši hráči možnost se porvat o další postup.

Druhé kolo kvalifikací U8 se odehraje 20.9., soupeři budou přiděleni losem s přihlédnutím na geografickou polohu všech postupujících.

Vítězný tým ve složeni: Adam Kněžínek, Dan Novák, Kamal Dzakypov, Honza Leibl, Štěpán Havelka, Filip Kamitz, Mikuláš Hrouda, Daniel Demčyk

Pořadí 1. kvalifikačního turnaje U8:

1.Spartak Kbely

2. Tempo Praha

3. Motorlet Praha

4. ABC Braník

5. Admira Praha

6. Viktoria Žižkov