Loading...

Vítej zlatý hattricku!

Po triumfech v předešlých dvou ročnících soutěže MiniStar se totéž podařilo i letos. Naši nejmenší hráči ročníku 2015 dokázali navázat na své předchůdce a velký putovní pohár tak bude potřetí za sebou v držení kbelského klubu.

Finálový turnaj 13. ročníku v Běchovicích byl tradičně odehrán za velkého vedra, navíc systém turnaje nebyl šťastně vymyšlen. Deset odehraných zápasů bylo velké sousto pro náš absencemi oslabený tým.
Úroveň všech týmů se od podzimu hodně zvýšila a pokrok, který všechny děti udělaly, přispěl k velmi vyrovnanému a dramatickému vývoji celého turnaje.

První část turnaje jsme i přes vypjaté chvíle bez ztráty bodu vyhráli, ale před námi byla ještě stejná porce zápasů. Dvě výkonnostní skupiny se lehce promíchaly a začal úplně nový turnaj. Zde už si naši svěřenci opravdu sáhli na dno. Po jasném vítězství nad Řeporyjemi jsme těsně vyhráli nad vynikajícími Radonicemi. Další dva zápasy s Vinoří a Xaverovem byly opět v naší režii a vše směřovalo k dobrému konci. To jsme ale ještě netušili, jak nebezpečným soupeřem bude, ze stříbrné skupiny postupující, Sokol Dolní Počernice. V tomto zápase šlo opravdu o vše a souboj dosud neporažených týmů se zpočátku vyvíjel lépe pro ten počernický, který nám rychle vstřelil dva góly. Čas neúprosně utíkal a vypadalo to že naši malí borci již nedokáží odpovědět. I přes pár slziček začal šest minut před koncem veliký obrat. Kbelští v sobě našli posledních pár sil a během pár minut dokázali utkání otočit ve svůj prospěch. Tři dlouhé minuty bránění těsného vedení, byly nekonečné. Podařilo se!!! Nastala obrovská radost a euforie. Náš veliký obdiv si zaslouží všichni, kteří se podíleli na tomto obrovském úspěchu.

Skvělá a v obraně bezchybná Magda Kovařová odehrála téměř celý turnaj bez střídání. Miky Hrouda se dokonce stal nejlepším střelcem turnaje. Skvělou práci odvedl i Áďa Kněžínek, na kterém nebylo znát tréninkové manko způsobené zlomeninou ruky. Kamal Dzakypov, typ bránícího hráče byl tentokrát využíván hlavně v brance. Letos neodmítl ani jedinou pozvánku na turnaj a je jednoznačně nejvytíženějším hráčem v tomto ročníku. V útoku se nám prostřídali, celou sezónu skvěle hrající Dan Demčyk, Štěpa Havelka a Dan Novák, kteří dokázali vstřelit i několik důležitých gólů. Turnaj si nenechal ujít ani Honzík Brož, který ze zdravotních důvodů nemohl nastoupit a tak přišel fandit a tím ukázal, jaký je srdcař.


Na tomto turnaji jsme měli ještě jeden tým Dráčat, kteří statečně bojovali až do posledního zápasu. Získali tak cenné zkušenosti, které se jim budou hodit v dalším fotbalovém rozvoji. Někteří během jarní části udělali veliký pokrok a mají tak dobrý předpoklad být oporami v mladší přípravce.
Pro nás trenéry byla tato sezóna velkým dobrodružstvím a zábavou. Děkujeme všem dětem za účast na trénincích a turnajích, ale také rodičům, kteří podporuji své děti ve sportovnich aktivitách a pohybu…
Těšíme se na další sezónu.

Fotky, za které děkujeme trenérce Míše najdete ZDE

Fotky, za které děkujeme panu Urbánkovi najdete ZDE