Loading...

ISAR CUP 2022

O posledním květnovém víkendu jsme zavítali na náš první mezinárodní fotbalový turnaj ISAR CUP 2022 pod hlavičkou UEFA, který se pořádal nedaleko Mnichova v obci Moosburg a.d. Isar. Mezinárodní účast čítala 54 týmů v pěti věkových kategoriích. Většinovou část tvořily německé týmy, hojná byla účast i z České republiky a dorazily i týmy z Francie, Švýcarska či Rakouska. Naši borci v kategorii U9 však narazili pouze na německé týmy.

Po bezproblémové cestě se kluci účastnili prohlídky Allianz Areny, domovského stadionu Bayernu Mnichov a následně se večer ubytovali v místní škole, která se stala jejich domovem na 2 noci.

V sobotu se již odehrály zápasy ve skupině (bohužel na UMT, byť ostatní týmy hrály na přírodní trávě). Celkem byly tři, hrané na 25 minut systémem 6+1 na větším hřišti, než jsou zvyklí. Panovaly lehké obavy, jak tento systém, který kluci nemají tak zažitý, ovlivní náš výkon. Již během prvního zápasu se potvrdilo, že obavy byly naprosto zbytečné a právě díky většímu počtu hráčů na pažitu a větší hrací ploše s prostorem na naší kombinační hru procházeli turnajem bez jakýchkoliv komplikací. Postupně za příjemného fotbalového počasí zvládli zápasy ve skupině (VLF Norimberk 5:0, TSV Moosburg 5:1 a Landshut A 3:1) a po prvním dnu ovládli pořadí ve skupině s 9 body. Nutno podotknout, že nás turnaj provázela horší koncovka, jinak by výsledky byly o dost výraznější. Následoval oběd v místní restauraci, parádní zmrzka v centru města a procházka zpět na ubikace. Večer mělo zpestřit finále Ligy Mistrů, nicméně kvůli posunu přenosu se to nezvládlo.

V neděli náš čekalo play-off v podobě tří zápasů. Po sobotním dnu nikdo nebyl na pochybách, že finále uhrajeme. Ve čtvrtfinále nás neprověřil čtvrtý tým druhé skupiny FC Moosburg, který kluci zvládli v pohodě 8:0.  V semifinále pak borce nezastavil ani velmi tvrdě hrající Schneittenbach, který se před naší černo-bílou sílou musel sklonit v poměru 4:0. Do této doby nám velmi přálo i počasí: příjemné polojasno s čerstvým větříkem. Meteorologická sekce našeho fanklubu však již tušila, že turnaj za sucha nedohrajeme. Skokově se ochladilo a spustil se vydatný, chladný déšť, která nás měl provázet až do konce turnaje.

Hráči vybaveni šusťákovkami a deštníky si vyslechli českou národní hymnu při slavnostním zahájení finále, tentokrát již na hlavní přírodní trávě. Finálového soupeře VFL Norimberk jsme již znali ze skupiny. Ten se překvapivě probojoval až do finále. Váhali jsme, zda například nepovolali nějaké lepší hráče na neděli. Nepovolali. Naši kombinovali parádně i na mokrém trávníku a postupným útokem s narážečkami všech řad několikrát zakončovali do prázdné brány. Se závěrečným hvizdem propukla ohromná radost. Byť promoklí a prochladlí, vítězství 7:0 nad statisty soupeře přineslo zahřívající pocity do těl našich spartakských bojovníků. Následovala korunovace v podobě předání medailí a poháru, bouchnutí „šampíček“ a také zvednutí trofeje na připraveném UEFA podiu v areálu.

Celkové pocity úžasné, vše klaplo jak mělo. Týmový duch byl zas o něco upgradován a pro kluky to byla nová cenná zkušenost. Snad příště jen lepší soupeře či zkusit hrát vyšší věkovou kategorii.

Spartak : VFL Nurnberg 5:0

G: Šíma 2, Timy 2, Švíca

A: Máťa, Hrnec

Spartak : TSV Moosburg 5:1

G: Šíma 3, Timi, Babík

A: Dany

Spartak : Landshut A 3:1

G: Moudras, Timi, Šíma

A: Dany 2, Timi

Spartak : FC Moosburg 8:0

G: Dany 3, Timi, Pampi, Tom A., Šíma, Moudras

A: Hrnec, Dany, Máťa, Šíma, Babík

Spartak : Schneittenbach 4:0

G: Dany, Šíma, Hrnec, Timi

A: Moudras, Šíma

Finále: Spartak : VFL Nurnberg 7:0

G: Šíma 4, Dany, Moudras, Babík

A: Moudras 3, Timi, Dany, Hroudič

Tomáš Hrouda

Odkaz na fotogalerii všech týmů ZDE