Loading...

U9 na turnaji v Blšanech

O víkendu (7.5.) zavítal tým Spartaku Kbely U9 na kvalitně obsazený turnaj do Blšan. Část zápasů se odehrávala přímo na hlavním stadionu, kde mezi lety 1998-2006 prožíval své chvilky slávy v 1. lize tým FK Chmel Blšany. Zub času samozřejmě zapracoval a zejména pro pamětníky z řad fan-klubu to bylo pravý retro zážitek.

Turnaje se účastnilo 28 týmů z celé republiky, včetně mládežnických výběrů prvoligových a druholigových týmů jako Sparta Praha, Slavia Praha, Sigma Olomouc, Dynamo České Budějovice, Slovan Liberec, FK Teplice, Zbrojovka Brno a spousta dalších. Naši borci byli nalosováni do skupiny společně s týmy FK Příbram, FK Teplice, Sokol Stodůlky a Slavia Karlovy Vary. Ze skupiny postupovali první dva týmy do zlaté skupiny, kde se pak odehrávaly boje o 1. – 10. místo. Již první ranní zápas na mokrém spíše delším pažitu s FK Příbram ukázal kvalitu turnaje. Vstoupili jsem do zápasu šťastným golem střelou z prostoru od rohového praporku. Důrazně hrající borci v zeleném však partii vyrovnali a zbytek zápasu mělo vyrovnaný průběh. Naši chlapci však vstřelili o jeden gól více a po kvalitním výkonu zvítězili 3:2. V dalším zápase kluci zahráli kvalitně do defenzivy a kvalitativně slabšího soupeře s Teplic přehráli 3:0. Mezitím v souběžně hraném zápase porazila Příbram Stodůlky 2:0 a skupina se začala zamotávat. Cílem dalšího zápasu se Stodůlkami bylo potvrdit formu z předchozích zápasů a Stodůlky porazit. Stodůlky nastoupily do zápasu tak jak je známe z minulých zápasů (naše výrazné prohry v přáteláku na Spartě a v kvalifikaci Ondrášovky před 2 lety). Hráči v modrém hráli aktivně jak v obraně, tak v útoku, rychle dostupovali naše hráče, byly důrazní v soubojích a rychle vedli 2:0. Naši kluci se ale nedali a díky kombinačním akcím a tlaku na bránu vyrovnali na 2:2. Z hlediště však byla znát nervozita hráčů a také jednoduchý, ale dominantní styl hry Stodůlek. Nicméně vyrovnáním na 2:2 se zdálo, že výsledek potřebný k postupu uhrajeme a postoupíme. Avšak právě nervozita a neklid v rozehrávce nás o další postup v turnaji připravil. Fatální chyby v rozehrávce, byť pod tlakem soupeře, vyústily v 3 obdržené góly (jak poznamenal trenér soupeře později – v tomto zápase jim tam prý padlo všechno). Na snížení stavu již nezbýval čas a ani jsme se k výraznému tlaku nedostali. Prohra 2:5 znamenala jediné – při rovnosti bodů na čele naší tabulky a avšak s lepším skóre se do zlaté skupiny protlačila Příbram a právě Stodůlky. Zklamání bylo veliké. Zbýval jen zápas s outsiderem tabulky, Slavií Karlovy Vary, který kluci v útlumu po předchozí porážce odehráli v klidu s výsledkem 5:0, byť šancí bylo na 10.

Třetí místo ve skupině a následovala stříbrná skupina o celkové 11.- 20. místo. Čekali nás další 4 soupeři a jen vítězství ve skupině by znamenalo možnost zabojovat o 11. místo, což byl nový jednoznačný cíl pro druhou část turnaje. Hráči se toho zhostili na výbornou a svoji již tradiční kombinační hrou, dobrou rozehrávkou a důrazu v koncovce postupně přehráli Ústí nad Labem 5:1, Sokolov 4:3 (zde otočili z 0:2 na 4:2), Slavia Praha (U8) 6:0 a Žamberk 3:0. Vyhráli svoji stříbrnou skupinu a čekal je zápas o 11. místo s vítězem souběžné stříbrné skupiny Admirou Praha. Vše šlo podle plánu do stavu 3:1 pro Kbely, kluci bojovali, ale 3 slepené góly při brejcích či náhodných nákopech znamenaly vedení Admiry 3:4. Čas zbýval, tlak našich gradoval, touha po vyrovnání i po dlouhém turnaji byla, nicméně na vyrovnání to nestačilo a to i z důvodu předčasného ukončení zápasu o půl minuty dříve.

Celkové 12. místo je vyrovnáním výsledku z loňského stejného turnaje v Roudnici nad Labem. Kvalita turnaje byla obrovská, 12. místo nelze brát jako neúspěch, nicméně jak trenérský štáb, tak hráči a početný fan-club očekávali lepší umístění. Hořkou pachuť pak zanechal zejména klíčový zápas se Stodůlkami. Chyběl důraz a rychlé dostupování na naší straně.  Na „kdyby“ se však nehraje. Na druhou stranu jsme udrželi v turnaji 4x nulu vzadu, Dany Křivák atakoval nejlepšího střelce turnaje, většinu soupeřů jsme přehráli.

Celkovým vítězem turnaje se pak stala Sigma Olomouc.

A Stodůlky porazíme příští víkend, kdy se hraje Minirepublika!