Loading...

Od začátku jsme soustředěně a s jasným záměrem šli za výhrou

Trenér Martin Haniak mluvil po výhře nad Újezdem nad Lesy o výkonu Filipa Odvárky, absenci Jiřího Vokouna i plánech pro jární část sezóny.

„Do prvního zápasu jsme šli bez pěti hráčů, kteří z různých důvodů nemohli zasáhnout a bez Pavla Besty, se kterým jsme po domluvě s vedením klubu rozhodli neprodloužit jeho působení. Od začátku jsme soustředěně a s jasným záměrem šli za výhrou. Do hry se dostalo všech 15 hráčů a mohli jsme vyzkoušet i hru mladých hráčů ve spolupráci se zkušenějšími. Poslední půlhodinu jsme dohrávali a dokázali vstřelit branky s 5 hráči mladších 21 let, takže velká spokojenost.“

Hattrickem podpořil svoji povedenou přípravu Filip Odvárka, který stále patří do týmu U19. Bude již více využívaný pro potřeby A-týmu?
Za mladé kluky jsem rád déle a opakuji to stále, že na to mají! Starší kluci je podrží a ode mne mají důvěru. Filip vytěžil svůj dobrý přehled a dotahování vápna, hattrick je samozřejmě odměnou. Své si splnili i další mladí hráči a určitě vědí, že dveře do A-týmu mají otevřené.

Do zápasu nenastoupil Jiří Vokoun, z jakého důvodu?
Jirka mohl od konce ledna konečně začít naplno trénovat. Vzhledem k dřívějšímu zranění a i zranění v přípravě v Bohnicích měl určité úlevy, ale o to více se snažil začít působit více na tým a máme radost, že i kluci jsou rádi, že takto zkušeného a přesto stále mladého hráče v týmu mají. Jirka si ze čtvrtečního tréninku odnesl zranění, které mu nakonec nedovolilo nastoupit. Jirka Rozumný a Honza Leibl zvládli práci do defenzívy dobře. Práci jim dosti ulehčil i náš úspěšný presink v horní třetině hřiště, kdy jsme soupeře nutili ke ztrátám.

Po odchodu řady hráčů ztratila v prvním zápase Dubeč. 11bodová propast se tak snížila na rozdíl osmi bodů. Je z týmu cítit větší odhodlání se o první místo ještě porvat?
Samozřejmě, že nějaké informace kluci mají, ale já myslím, že chtějí vyhrát každý zápas a pokud šance teď je, tak si to určitě uvědomují sami. Zároveň víme, že máme dost záležitostí v týmu, které se musí zlepšit.

Mohou fanoušci očekávat další posílení kádru?
Tým jsme příliš posilovat nechtěli, spíše vyřešit pokračování některých hráčů a další zapojení mladých kluků. Z hostování se vrátil Dominik Vlasák, který věděl, že musí více zapracovat na kondici, ale je to kluk, kterého vedu 10 let a znám ho velmi dobře. Nakonec jsme přivedli již zkušeného Mária Čarnogurského hrajícího na Slovensku v přeborovém týmu. Jednali jsme i se dvěma šikovnými africkými hráči z Prague Raptors, kteří chtěli přestoupit. Nakonec dohrají sezónu ve svém klubu a další jednání se otevřou ke konci jarní části. Po zranění se zapojil také Vojta Češka. Bohužel se na 3 týdny zranil Čenda Skoč, což nás všechny mrzelo nejvíc.