Loading...

U13 si vyjela na zimní soustředění

Dne 10.12.2022 jsme vyrazili na historicky první zimní soustředění fotbalistů ročníku 2010 do Jizerských hor – Janova nad Nisou. Bohužel jsme museli upustit od původního plánu cestovat vlakem  z důvodu koronavirových opatření a dopravili jsme se na místo vlastními automobily. Z již zmiňovaných důvodů jsme přijeli v oslabené sestavě a místa chybějících malých fotbalistů doplnilo z řad rodičů 6 dospělých. Celkem se nás tedy soustředilo 14 a 4 kamarádi v karavanu, kteří k nám docházeli na večeře a večerní program.

Útočištěm se nám stala chata Sokolka přímo v srdci Jizerských Hor, položená hned u běžkařských stop nedaleko Hrabětické Kapličky. V krásné roubené chalupě jsme byli svými pány, sami si vařili, topili a spali v jedné velké podkrovní místnosti.

V sobotu ráno jsme se probudili do krásného slunečného dne. Po snídani jsme vyrazili na běžky, které měli někteří malí sportovci prvně na nohou Udělali jsme krásný výlet na rozhlednu Královka, kde jsme se občerstvili, děti si pohrály a frčeli zpět přes Severák. Zpestřením byl dobrodružný sjezd části sjezdovky na běžkách Večer jsme strávili hraním připraveného sportovně- filmového kvízu. V neděli, opět za krásného počasí, jsme vyrazili ve stopě na oběd podél Josefodolské přehrady do námi již prověřené restaurace na Královce a zpět.

Soustředění jsme si užili naplno – přálo nám počasí, napadla spousta sněhu (po kterém následující víkend nebylo ani památky) a byla stále dobrá nálada. Doufejme, že na příští soustředění pojedeme v plné sestavě a nebudeme již muset řešit žádná omezení.

Trenér Vašek