Loading...

Starší žáci vstoupili do sezóny výhrou nad FA Praha

Druhou sezónu starších žáků zahájil tým spojený se Satalicemi skvělým výkonem proti tradičnímu soupeři FA Praha na Proseku. Navzdory promarněným šancím v první půli se našim hráčům podařilo prolomit obranu soupeře a odnést si vítězství.

První utkání nové sezóny přineslo souboj na hřišti FA Praha. Zápas se původně měl odehrát na umělé trávě, ale díky správci stadionu jsme se po ženském derby W18 dostali na travnatou plochu, což nám vyhovovalo. Od prvních minut se naši hráči usadili na soupeřově polovině a s velkou převahou drželi míč. Přesto se dlouho nedařilo skórovat, což vedlo k nervozitě v našich řadách.

Když už to vypadalo, že půjdeme do šaten za bezbrankového stavu, Maty K. nás ve správnou chvíli podržel střelou z dálky, a tak jsme první poločas zakončili s vedením 1:0. Druhá půle pokračovala ve stejném duchu – soupeř se k nám dostával jen zřídka, ale tentokrát jsme již měli více štěstí při zakončení. Postupně jsme soupeře přehráli i výsledkově.

Naše převaha na hřišti se projevila čtyřmi vstřelenými brankami, o které se podělili Maty K. (2x), Fojťas, Martin Š. a Daků. Kromě střelců je třeba pochválit všechny hráče za skvělý týmový výkon. Brankář vynikal nejen při rozehrávce, ale i v podpoře hráčů zezadu. Speciální uznání patří Matymu S., který i přes zranění přišel alespoň na lavičku, aby byl připraven podpořit tým.