Loading...

Ve druhém přípravném utkání jsme podlehli Dolním Chabrům

Kbeláci ve druhém přípravném utkání prohráli v Dolních Chabrech 4:2. Naše branky vstřelili Tomáš Panýrek a Tomáš Pokorný. Za domácí nastoupil bývalý hráč Slavie Petr Hronek, který se s týmem z Prahy 8 připravuje.

Úvod utkání nám nevyšel a během vlažné první dvacetiminutovky jsme soupeři dovolili kontrolovat tempo hry a vytvořit si řadu nebezpečných situací, které musela zachraňovat naše obrana nebo brankář Adam Malík.

Ve 12. minutě se domácí prosadili po standardní situaci a skóre na světelné tabuli ukazovalo 1:0. O 10 minut později jsme již prohrávali o dvě branky. Po ztrátě Jiřího Vokouna útočník Dolních Chaber přihrál svému spoluhráči, který míč dorazil do prázdné branky.

Druhý inkasovaný gól nás nakopl a převzali jsme otěže zápasu. Nejdříve vyloženou šanci neproměnili Petr Dobrovolný s Patrikem Zolotuchinem, a stále se zastřeloval Tomáš Panýrek.

Čas pro našeho nejlepšího střelce z minulé sezóny přišel ve 32. minutě, kdy po rohovém kopu Patrika Zolotuchina Tomáš Panýrek našel míč ve vzduchu a snížil na 1:2.

O pár minut později jsme bohužel opět prohrávali o dvě branky, když testovaný Jakub Olajoš ztratil míč na půli hřiště a soupeř rychlý protiútok proměnil s přehledem. Na konci prvního poločasu měl ještě šanci snížit Tomáš Panýrek, ale svoji příležitost nevyužil.

Do druhého poločasu jsme nastoupili s obměněnou sestavou a hra byla vyrovnaná. V 62. minutě obešel hostujícího obránce Peter Konadu a přesným centrem našel hlavu Tomáše Pokorného, který snížil na 2:3.

V průběhu druhého poločasu byly k vidění šance na obou stranách, včetně vyložených příležitostí, ale bohužel se nám vyrovnat nepodařilo. Naopak soupeř ke konci utkání přidal čtvrtou branku.

Sestava Spartaku Kbely: Malík (46. Pihera), Vokoun (60. Candra), Leibl (60. Kosina), Olajoš, Dobrovolný (46. Pokorný), Skoč, Odvárka (46. Pfavayi), Elysberg (75. Odvárka), Zolotuchin (60. Davizi), Urbanovský (46. Konadu), Panýrek T.

Pelson Pfavayi po utkání: ,,Dneska to byl těžký zápas. Pořád se připravujeme na nadcházející sezónu. Dneska to pro nás byl dobrý test, hráli jsme proti dobrému soupeři. První poločas byl celkem vyrovaný, ze začátku nás trochu tlačili, ale ve druhém poločase mi přišlo, že jim trochu došel dech a začali jsme je přehrávat, ale nakonec si myslím, že si zasloužili vyhrát. Pořád makáme na kondici, řekl bych, že tým je tak na 60% formy, takže na tom ještě pracujeme stejně jako na taktice. Myslím si, že jdeme správným směrem a následující sezóna bude zajímavá.“

Trenér Haniak po utkání: ,,Zápas s Chabry na hřišti, které bylo dost široké, což určitě dělalo klukům problémy, více se naběhali. Utkání si myslím, že splnilo účely. Začátek byl takový vlažnější, následně jsme hru vyrovnali a myslím si, že i počtem příležitostí měl pro nás první poločas skončit lepším výsledkem. Ve druhém poločase jsme prostřídali a kolem 60. minuty už hra začala trochu upadat, ale cílem a důležitým aspektem bylo, aby se kluci dneska kondičně vydali a my i viděli, jak na tom kdo je a mohli pracovat dále. Tento týden je pro kluky náročnější. Trénink jsme měli včera a čekají nás ještě tréninky ve čtvrtek a v pátek, následně v neděli odehrajeme přípravné utkání s Poděbrady, na který naše fanoušky zveme.“