Loading...

Osm kulí, jako … ve Kbelích, B-tým potvrdil první místo

V neděli jsme doma přivítali k „zápasu jara“ tým Hostivaře, který nám v tabulce dýchá na záda a šlo o to, jestli odskočíme na rozdíl 6 bodů, nebo nás soupeř bodově vyrovná. Po podzimní přetahované na hřišti soupeře, jsme opět čekali tuhý boj.

Soupeř nicméně dorazil sice se silným, ale výrazně oslabeným mančaftem, což se později ukázalo jako kruciální pro vývoj utkání.

Řádně nabuzeni jsme na soupeře od první minuty vlétli a odměnou nám byl už v 5. minutě gól Matěje Macháčka, který doklepával do brány krásnou přihrávku od Petra Krátkého z pravého křídla  – 1:0!

To byla pro hosty samozřejmě hned z úvodu studená sprcha a naopak velká vzpruha pro domácí borce. Ti dál zodpovědně hráli svou hru dle domluvené taktiky a ze zajištěné obrany vyráželi na zteč hostivařské brány. Ve 12. minutě unikl Jakub Panýrek soupeřově záložní řadě, obhodil si jednoho stopera, jeho kolegu obstřelil a ránou těsně k tyči zvýšil na 2:0. O tři minuty později utekl hostující obraně Vojta Češka a zvyšoval už na 3:0.

Tím se Kbelský gólostroj na chvíli zastavil, ale už ve 33. minutě ho opět nakopl Vojtěch Češka svým druhým gólem v zápase (celkově již 16. v sezoně) a na ukazateli skóre už svítil stav 4:0.

Ve 38. minutě se z nahrávače stal konečně také střelec – to když po úniku po pravé straně skóroval Petr Krátký – 5:0!

Když už to vypadalo, že to bude v 1. poločasu vše, dostal se míč k Matějovi Macháčkovi a ten z vápna přeloboval hostujícího brankáře a trefil levý růžek jeho svatyně. 45. minuta – 2. gól Matěje Macháčka a do kabin se odcházelo za stavu 6:0.

Prozatímní vývoj zápasu nám umožňoval lehce podřadit na nižší výkonnostní stupeň a začít trochu šetřit síly, ale v šatně jsme si jasně řekli, že nulu udržíme a hráči pro to dělali vše.

Po 10. minutách 2. poločasu znovu přišla chvíle Petra Krátkého a i on se přidal k dvougólovým střelcům tohoto zápasu – 55. minuta – 7:0.

V 72. minutě byl v pokutovém území faulován Vojtěch Češka a rozhodčí nařídil penaltu – otázka byla jasná – Macháček, Krátký, Češka – kdo z nich se pokusí o hattrick? Volba padla na Matěje Macháčka, který se snažil míč umístit k tyči, ale brankář Jeřábek využil celou škálu svých mnoha centimetrů, míč u tyče vyrazil a Matějovi 3. gól v zápase nedopřál.

V 85. minutě se ještě chtěl z pravé strany prosadit Tomáš Haniak, ale jeho střílený centr si do vlastní brány dopravili hosté sami, a tak je ve statistikách u 8. kbelského gólu pouze poznámka „vlastní“.

Vítězstvím nad Hostivaří jsme udělali důležitý krok k vytyčeném cíli letošní sezony, ale „Hop!“ ještě neříkáme – ještě jsme nepřeskočili.

O další kousek se pokusíme posunout v sobotu 29.4. od 14:00 v Horních Měcholupech. 
Případné skalní fanoušky, kteří si udělají za svým oblíbeným týmem výjezd, tam velmi rádi uvidíme 😉