Loading...

Zimní liga mladších žáků 2023 – 1.místo pro Kbely

Do závěrečného turnaje 12.3.2023 jsme vstoupili zápasem s Hovorčovicemi a od prvních minut byla na klukách znát nervozita a možná i trochu menší herní vytížení posledních týdnů.

Do finálové skupiny jsme si přinesli maximální počet bodů získaných v základní části a dle propočtů (speciálně Honzík O.) nám stačila jedna výhra a mohli jsme slavit 😊. Kluci byli herně lepší a po většinu zápasu kontrolovali hru, ale bohužel nám chyběl klid v zakončení. Soupeř jedinou střelou na branku tento velice nervózní zápas rozhodl ve svůj prospěch. Dokonce i pan rozhodčí kluky pochválil za předvedenou hru, ale bez střely na branku se nedá vyhrát ☹. Vše jsme si o přestávce vyříkali a do dalšího zápasu s FA Praha jsme vlítli s plnou silou a vědomím, že remíza Hovorčovic nám dává při zisku třech bodů další naději na celkové vítězství. Kluci soupeři nepůjčili balón, začali konečně střílet ze střední vzdálenosti, ale branka jako by byla začarovaná a musím i vyzdvihnout reflexní zákroky soupeřova brankáře. Do druhé půle kluci nastoupili ještě s větší touhou a Honza O. jako správný kapitán vzal na sebe odpovědnost a krásnou střelou z dálky protrhl naši dosavadní nemohoucnost 😊. Dále padly ještě další tři krásné branky, přičemž ta Matyho F. byla výstavní šibenice. Zápas jsme ovládli 4-0 a mohli začít slavit 😊.

Poslední zápas jsme hráli s pořadatelským týmem Loko Vltavín 2010 a bylo vidět, že nám už o nic nejde. Rychle jsme se ujali vedení, ale poté se hra vyrovnala a soupeř srovnal gólem z rohu. Zápas skončil spravedlivou remízou a za zmínku stojí jen neodpískaná ruka domácích, kterou vytáhl obránce Danovi gól z prázdné branky po rohu Matyho F. Jinak nemluvný Daků běžel reklamovat rozhodčímu, ale ten jakožto domácí, odmával pouze další roh. Pak ještě trefil Jirka H. tyč, když šel na poslední zápas na hrot a do branky pustil Ondru.

Závěrečný turnaj hodnotit nechci, kluci ho ubojovali srdíčkem a hlavně touhou. Za předvedenou hru po celou zimní ligu musím kluky pochválit a i slova o přinesení kvality naším týmem do zimní ligy od ostatních trenérů a vedoucích jsou pro nás velice potěšující.

Sestava finálové skupiny zimní ligy : Jirka H. brankář, Honza O., Martin Š., Marťas G., Maty F., Maty S., Teo, Daků, Míša K., Ondra, David, Péťa N., Tom P., Štěpa jako talisman 😊poslední dva po nemoci a Tom velice toužil hrát, tak naskočil na pár minut 😊😊😊

HOŠI DĚKUJEME

Fotky z celého závěrečného turnaje v galerii ZDE